Dışarıdan alma devri bitiyor! Ağızda çıtırdayan patates kızartması hazırlamanın sırrı meğer onda gizliymiş
Hemen herkes tarafından sevilen patatesin en çok tercih edilen türü kızartmadır. Ancak dışarıdan alınan hazır patates kızartmaları evde hazırlanmak istendiğinde daha yumuşak bir patates elde edilir. Bundan sonra ağızda çıtırdayan enfes patatesler kızartabileceksiniz.
Ağızda çıtırdayan leziz patatesler kızartmanın püf noktası olarak bilinen bazı yemek tarifleri tüyoları bulunmaktadır. Bu püf noktalardan yardım alarak patateslerinizi çıtır çıtır hale getirebilirsiniz.
Ağızda çıtırdayan patatesler kızartmak için ilk olarak patateslerinizi soğuk yağın içerisinde çıtırdayana dek kızartın. Ardından patatesleri yağdan alın ve yağ kızgınlaşana kadar bekleyin.
Patatesleri bu şekilde bekletmek iç kısımlarının yumuşacık kalmasını sağlayacaktır. Ardından kızgın yağ içerisinde bir kez daha patatesleri kızartarak dış kısımlarının ise çıtır çıtır bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.