Dilek İmamoğlu'ndan 'acil durum butonu' paylaşımı

Dilek İmamoğlu'ndan 'acil durum butonu' paylaşımı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu 'parklarda acil durum butonu' uygulamasına ilişkin tanıtım videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Kemerburgaz Kent Ormanı'nda acil durum butonu uygulaması kullanılmaya başlandı. Tanıtım videosunu paylaşan Dilek İmamoğlu, "Uygulamanın İstanbul genelinde yaygınlaşacak olması sevindirici bir gelişme" dedi

Ataşehir Belediyesi'nin mart ayında pilot olarak başlattığı 'parklarda acil durum butonu' uygulaması Kemerburgaz Kent Ormanı'nda da kullanılmaya başlandı. Ormanın farklı yerlerine 11 adet acil durum butonu yerleştirildi.

İSTGÜVEN AŞ Genel Müdürü Ahmet Can Buğday, İbbtv'nin hazırladığı videoda uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi:

İçinde bulunduğumuz Kemerburgaz Kent Ormanında 11 adet cihazımızı güvenlik zinciri mantığıyla yerleştirmiş bulunmaktayız. Kendisini tehlikede hisseden ve ihtiyaç duyan ziyaretçilerimiz cihazın üzerinde bulunan butona dokunduklarında bir siren sesi çalıyor. O sirenin çalmasıyla birlikte eş zamanlı olarak en yakın güvenlik merkezine alarm düşüyor ve o güvenlik merkezindeki nöbetçi arkadaşımız butona basan ziyaretçimizle yüz yüze konuşmaya ve sesli iletişime geçiyor. En yakın arkadaşımız hızlı bir şekilde o bölgeye intikal ediyor. İstanbul'un çeşitli yerlerinde güvenlik hizmeti verdiğimiz alanlarda bu cihazı konuşlandırarak İstanbullu vatandaşlarımızın kendilerini daha güvende hissetmelerini hedefliyoruz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da sosyal medya hesabından uygulamanın tanıtım videosunu paylaştı. İmamoğlu, "Özellikle kadınların kamusal alanları güvenli bir şekilde kullanması için önemli bir çalışma, İstanbul genelinde yaygınlaşacak olması da sevindirici bir gelişme" ifadesini kullandı.

Dilek İmamoğlu'ndan 'acil durum butonu' paylaşımı - Resim : 1

İBB Ekrem İmamoğlu Dilek İmamoğlu