Devre mülk sahipleri yerlerinin "yüksek fiyata yabancı turistlere satılacağı" vaadiyle dolandırıldılar

Yalova Bursa Gündem haberleri
Devre mülk sahipleri yerlerinin "yüksek fiyata yabancı turistlere satılacağı" vaadiyle dolandırıldılar

Bursa ve Yalova'da devre mülk sahiplerinden "tanıtım parası" adı altında ücret alarak dolandıran 10 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa ve Yalova'da 10 şüphelinin yakalandığı dolandırıcılık olayı mağdurların polise başvurması sonucu ortaya çıktı. 

Bursa ve Yalova'da 16 devre mülk sahibi, lüks araçlar ile alınıp götürüldükleri 5 yıldızlı otellerde 'Yerlerinizi yüksek fiyata yabancı turistlere satacağız' denilerek tanıtım ücreti alındığını, 'Hesap hareketlerinizi kontrol edeceğiz' bahanesiyle de cep telefonlarındaki mobil banka hesaplarından kredi çekilerek, dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

5 ŞÜPHELİ SUÇÜSTÜ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Ekipler, şüphelilerin kendilerini zengin göstermek için kaldıkları 5 yıldızlı otellerin toplantı salonlarını kiraladığını ve aynı zamanda mağdurları ikametlerinden lüks otomobiller ile alarak otele getirdiklerini belirledi. Teknik ve fiziki takibin ardından, 19 Ekim'de Bursa'da tanıtım yapılan otele baskın yapıldı. Suçüstü yakalanan 5 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve tanıtım toplantısı yaptıkları salonda yapılan aramalarda, şifreli yazışmaların olduğu dijital materyaller ele geçirildi. Polis, daha sonra Bursa'da 2, Sakarya'da 2 ve Düzce'de 1 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kaynak: DHA

Bursa Yalova dolandırıcılık