Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) personel alımı gerçekleştirecek!

KPSS
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) personel alımı gerçekleştirecek!
dsi işçi alımı

DSİ mühendis alımı ilanına göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ilk defa açıktan atanacak mühendis personel hakkında sınav ve atama yönetmeliği çerçevesinde atama gerçekleştirilecek. Devlet Su İşleri (DSİ) mühendis alımı başvurusu nasıl yapılır? DSİ personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Devlet Su İşleri (DSİ)'nin ilanına göre, pek çok ilde KPSSden en az 70 puanla mühendis alımı yapılacak. Mühendis başvurularının tamamlanmasının sonrasında 28 Şubat 2022 tarihinde de yapılacak olan uygulamalı sınav doğrultusunda atama gerçekleştirilecek. Peki, Devlet Su İşleri (DSİ) mühendis alımı başvurusu nasıl yapılır? DSİ personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Devlet Su İşleri (DSİ) mühendis alımı ilanı yayımlandı. DSİ'nin söz konusu olan personel alımı ilanına göre, pek çok ilde, mühendis alımı yapılacak. Adayların KPSS'den en az 70 puan almaları gerekiyor. İlanda alınacak kadrolar da şu bilgilerle ifade edildi:

'İnşaat mühendisi, elektrik mühendisi, elektronik mühendisi, makine mühendisi, meteoroloji mühendisi, harita mühendisi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi, geomatik mühendisi, jeofizik mühendisi, ziraat mühendisi, jeoloji mühendisi, hidrojeoloji mühendisi, bilgisayar mühendisi, bilgisayar ve yazılım mühendisi, maden mühendisi, orman mühendisi'

DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) MÜHENDİS ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, elektronik ortamda DSİ'nin personel alımı adresinde yer alan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formu'nun doldurulması neticesinde gerçekleştirilecek. Başvurular; 28 Ocak 2022 tarihi saat 24.00'de bitecek. Başvurular yalnızca elektronik ortam dahilinde yapılacağından ötürü şahsen ya da posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adaylar içerisinde en yüksek KPSSP3 puanından başlamakla birlikte atama gerçekleştirilecek kadro sayısının dört katı kadar da aday (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil) uygulamalı sınava girme hakkını elde edecek.

dsi işçi alımı

ADAYLARDA ARANILAN ŞARTLAR

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

- 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olmak.

- Yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımak.

GİRİŞ SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Uygulamalı sınava girme hakkını elde eden adaylar, başvurularını gerçekleştirirken çıktısını almış oldukları Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formunu imzalı olacak bir şekilde aşağıda belirtilmiş olan belgeler ile beraber en geç 18 Şubat 2022 tarihinde Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığı’nda olacak bir biçimde posta ile (iadeli taahhütlü olarak) gönderecek ya da Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığı’na elden olacak şekilde teslim edeceklerdir.

- Diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı ya da onaylı örneği),

- 2020 yılı için KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

- Özgeçmiş,

- Üç tane vesikalık fotoğraf.

Belgelerin posta ile gönderilmesi durumunda, postadaki gecikmeler ya da benzeri sebeplerle

18 Şubat 2022 tarihi mesai bitiminden sonra Genel Müdürlük kayıtlarına geçen başvurular dikkate alınmayacaktır.

DSİ iş fırsatları işe alım iş ilanları