Denizli'de orman yangını: Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı

İHA
Denizli Orman Yangını
Denizli'de orman yangını: Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağı'nda çıkan orman yangını, üçüncü günde devam ediyor. Alevlere müdahale devam ederken Orman Genel Müdürlüğü, yangının yerleşim yerlerine tehdit oluşturduğu ile ilgili sosyal medyada paylaşılan videolar hakkında açıklama yaptı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağı Künarlar mevkisinde 24 Ekim Perşembe günü saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını, kısa sürede yayıldı. Dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İlk gün yangına 2 uçak ve 1 helikopterle havadan müdahale edildi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Başkarcı Dağı'nda çıkan orman yangını, üçüncü günde devam ediyor. Alevlere müdahale devam ederken Orman Genel Müdürlüğü, yangının yerleşim yerlerine tehdit oluşturduğu ile ilgili sosyal medyada paylaşın videolar hakkında açıklama yaptı.

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Yapılan açıklamada, "Denizli’de devam eden yangına gün boyunca 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinesi ve toplam 715 personel ile müdahale edilmiştir. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle çoğu yerde, yer ekipleri el aletleri ile yangının önüne şerit açarak mücadele etmektedir.

"ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

Arazi şartlarının karadan müdahaleye imkan vermediği noktalarda hava araçları gün boyu çalışmış, iş makineleri ile yol açma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Sosyal medyada yer alan, "Denizli'de devam eden yangına ait" olduğu iddia edilen görsellerin ise #Denizli'de devam eden yangınla ilgisi bulunmamaktadır. Yangın şu an için yerleşim yerlerine tehdit oluşturmamaktadır" ifadelerine yer verildi.