DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarından Murat Çepni kimdir?

İstanbul/haberglobal.com.tr
DEM Parti Kimdir İBB İstanbul 31 Mart Yerel Seçimleri
DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarından Murat Çepni kimdir?

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarından birisi olarak açıklanan Murat Çepni merak ediliyor. Peki, Murat Çepni kimdir? Murat Çepni kaç yaşında?

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. DEM Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylarından birisi olan Murat Çepni bu noktada araştırma konusu olmuş durumda. İşte Murat Çepni hakkında merak edilenler ile birlikte Murat Çepni kimdir? sorunun yanıtı. 

Murat Çepni, 1974 tarihinde Rize İkizdere'de dünyaya gelmiş Türk siyasetçi ve TBMM 27. dönem HDP İzmir milletvekilidir. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde DEM Parti'den İBB başkan adaylarından birisi olarak aday gösterilmiştir.

MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

Lise mezunu olan Murat Çepni, tutuklanıp ceza evine gönderilmesi nedeniyle üniversite öğrenimi yarım kalmıştır. 2010 yılından beri aktif siyasetle uğraşmaktadır. 2010-2016 yılları arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeliği ve yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur.

2016 yılından beri de Halkların Demokratik Partisinde PM Üyeliği ve Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle MYK Üyeliği görevlerinde bulunmaktadır.