Darülaceze'de bayramlaşma töreni

DHA
Gündem haberleri son dakika
Darülaceze'de bayramlaşma töreni

Kurban Bayramı'nın birinci gününde Darülaceze'de bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma törenine Darülaceze Başkanı Esra İslam, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan, Darülaceze sakinleri ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Burada bir konuşma yapan Darülaceze Başkanı Esra İslam, "En güzel günlerden birisi de bayram günü. Herhalde hiçbir evde bu güzel evden daha coşkulu bir bayram yoktur. Her birinizin tek tek bayramını tebrik ediyorum nice bayramlara hep birlikte erişmek dileğiyle saygılarımı sunuyorum" dedi. Bayramlaşma törenine katılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ise, "Hepimizin bayramı sağlıklı mutlu huzurlu olsun. Kardeşlik duygularıyla bayramımızı kutlayalım" diye konuştu.

Şişli Okmeydanı'nda bulunan Darülaceze Başkanlığı’nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Darülaceze Başkanı Esra İslam’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Darülaceze Başkan Yardımcısı İlhan Uğur, Darülaceze sakinleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

"EN GÜZEL GÜNLERDEN BİRİ BAYRAM GÜNÜ"

Bayramlaşma töreninde konuşma yapan Darülaceze Başkanı Esra İslam, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer Bakanımızın selamlarını ve iyi dileklerini, bayram tebriklerini sizlere iletme görevi bana verildi, bunu da ifa etmek istiyorum. Burada personel bayramlaşmamızda belirttiğim hisler aynı şekilde devam ediyor. Bugün daha fazla. Dün Arafat’ta vakfeye duruldu, dualar kabul oldu. Hacılar dua ettiler ve o uhrevi an yaşandı. Belki de dünyada Arafat’tan sonra bulunulabilecek duaların kabul olduğu en güzel yerlerden birisi de Darülaceze çatısı. Biz bugün burada olmaktan dolayı gerçekten çok talihliyiz, çok mutluyuz. Hepinizin dualarıyla inşallah dünyada zulüm altında olanların bu zulümden kurtulmaları ve abad olmaları için milletimizin birlik ve beraberliğinin devam etmesi, vatanımızın her daim var ve payidar olması için, önce siz büyüklerimizin sonra buradaki güzel çocuklarımızın dualarını istiyorum. En güzel günlerden birisi de bayram günü. Herhalde hiçbir evde bu güzel evden daha coşkulu bir bayram yoktur. Bugün burada duyduğum hisler bambaşka. Her birinizin tek tek bayramını tebrik ediyorum nice bayramlara hep birlikte erişmek dileğiyle saygılarımı sunuyorum" dedi.

"KURUMSAL İŞBİRLİKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ise, Darülaceze’nin Şişli için önemini vurgulayarak "İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını sevgilerini ve bayram tebriklerini sizlere iletiyorum. Hepinizin ellerinden öpüyorum hepimizin bayramı mübarek olsun.Hepimizin bayramı sağlıklı mutlu huzurlu olsun. Kardeşlik duygularıyla bayramımızı kutlayalım" dedi. Şahan, "Darülaceze bu ilçenin gözbebeği, belediye başkanı olarak hep bunu söyledim. Sadece bayramlarda değil bizim düzenli olarak sürekli olarak hatırlamamız gereken ortak proje üretmemiz gereken, ilçemiz sınırı içerisinde belediyemizle beraber tam uyum içerisinde çalışmamız gereken bir yer.Darülaceze ilçe sınırlarımız içinde olduğu için kurumsal işbirliklerini önemsiyoruz bu anlamda" diye konuştu.

"MUTLUYUZ BURADA"

Darülaceze sakinlerinden Hikmet Kısırlar, "Mutluyuz burada günlerimiz iyi geçiyor. Burada kedilerim var benim, yavru kediler. Onlara bakıyorum. Onlarla vakit geçiriyorum. 8 senedir buradayım. Mutluyum burada, dışarıda kalsak yaşam çok zor. Burası herşeyimizi karşılıyor" şeklinde konuştu.14 yıldır Darülaceze’de yaşadığını söyleyen Özgün Gülen ise, Buraya geleli 14 yıldır çok memnunum. Çok güzel günler geçirdik burada. Başkanlarımız çok iyiydi. Buranın güzelliği var, Abdülhamit Han yaptırmış burayı. Buranın bir bereketi var. Allah korkusu var. Buraya gelenler hasta bile olsa iyi oluyorlar" ifadelerini kullandı.