Cumhuriyet’in 100. Yılı Özel Yayını

Haber Global Ankara İstanbul boğazı

Cumhuriyetin yeni yüzyıl coşkusu 29 Ekim Pazar gün boyu Haber Global’de…

Haber Global, 29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yaşını 29 Ekim Pazar günü saat 9.00’dan itibaren “Cumhuriyet’in 100. Yılı Özel” yayınıyla kutluyor.

“Cumhuriyet’in 100. Yılı Özel” yayınında Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları gün boyu farklı noktalardan canlı bağlantılar ve özel konuklarla Haber Global’de olacak.

Haber Global Haber Merkezi 2. Meclis ve Dolmabahçe’den bildiriyor…

9.00 – 12.00 arasında Anıtkabir’de başlayacak özel yayın, Ankara 2. Meclis’ten Ankara Haber Müdürü Erdinç Özyılmaz ve Ankara Haber Müdürü Hasan Uylaş’ın sunumuyla devam edecek. Özel yayını 12.00-18.00 arasında Hilal Özdemir ve 18.00-20.30 arasında ise Dilara Sayan Dolmabahçe’den sunacak.

İstanbul stüdyoda ise Nehir Tümer ve Mine Sarı’nın sunacağı yayında, Ankara ve İstanbul’daki kutlamalara canlı bağlantılar yapılacak.

Neslihan Can Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden ve Anıtkabir’den,
Saliha Çolak 1. Meclis Resmi Tören’den,
Engin Yağcı TBMM’den 2. Meclise yapılacak kortej yürüyüşünden,
Batuhan Topal Taksim Meydanı’ndan ve Dolmabahçe’den,
Sevda Bozboğa Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden,
Pınar Demir Mecidiyeköy Meydanı’ndan,
Gizem Bilen Şişli’deki Atatürk’ün evinden,
Ali Çiçek Bağdat Caddesi’nden,
Ela Sezen Vatan Caddesi’nden,
Batuhan Pozut İstanbul Boğazı’nda yapılacak dron ve havai fişek gösterisinden,
Emre Timur Şişli’den Maçka Demokrasi Parkı’na gerçekleşecek fener alayı yürüyüşünden an be an Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusunu aktaracak.

‘Poster’in Cumhuriyet’in 100. yılına özel bölümü…

Narmin Balayeva’nın sunduğu, Cumhuriyet’in 100. yılına özel bölümünde Poster programı, saat 09.30’da ve tekrarıyla saat 17.30’da, Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zekeriya Türkmen’i ağırlayacak.

Balayeva konuklarıyla, Cumhuriyet’in ilanına giden süreci, kazanımlarını ve 100. yılında Cumhuriyet’i konuşacak. Ayrıca programda Ortaylı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk hakkında bilinmeyenleri anlatacak.

Kaynak: Haber Global TV