Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı

Recep Tayyip Erdoğan beştepe koronavirüs
Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Toplantı gündeminde ise koronavirüs salgını, ekonomide son durum ve Ukrayna-Rusya gerilimi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler var.

 

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında rekor artışların yaşanması ile birlikte gözler tekrar Kabine Toplantısı'na çevrildi. Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk seyahati nedeniyle hafta başında yapılamadı. Bu nedenle bugün yapılan toplandı saat 16.35'te başladı.

Beştepe'deki toplantıda ekonomideki son durum değerlendiriliyor. Alınan tedbirlerin piyasaya yansıması, enflasyonla mücadele ve yatırımlardaki son durum ele alınıyor. Toplantıda ayrıca koronavirüsle mücadele, vaka artışları ve alınacak tedbirler gözden geçiriliyor.

Dış politika başlığında ise Balkanlardaki son gelişmeler ve Ukrayna-Rusya gerilimi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler var.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine gündemine dair açıklamalar yapacak.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

3 Ocak tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarındaki artışın enflasyon farkıyla birlikte yüzde 30,5 oranında olacağını belirterek şöyle konuşmuştu:

"Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak, düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre, hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri bin 500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz." 

Kaynak: Diğer

cumhurbaşkanlığı kabinesi Koronavirüs salgını