Cumhurbaşkanına nasıl ulaşabiliriz? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabilirim?

Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanına nasıl ulaşabiliriz? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabilirim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmak için online yöntemlere ek olarak telefon ya da posta yolu gibi alternatif iletişim ağları da bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmak için tercih edilen yöntemler üzerinden kolay bir biçimde sağlanabilmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmak için üç farklı yol kullanabilir. Bu yöntemler Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı birimlerine ait olan telefon numaraları, CİMER ve klasik posta yöntemi olarak sıralanabilir. Cumhurbaşkanına ulaşmak için en garanti yöntem olaraksa sizlere CİMER'i en makulü olarak ifade edilebilir. Her türlü ihbar, istek, görüş, öneri ve şikayetlerin CİMER başvurusuyla birlikte bildirebilirsiniz. Ek olarak bilgi edinmek istemiş olduğunuz bir konu varsa bu işlemi de CİMER başvurusu ile gerçekleştirebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANINA TELEFONLA ULAŞMA

Cumhurbaşkanına cep telefonu ile ulaşmak için 0312 525 55 55 numarası kullanılabilir. Bu numara Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı santral numarası olup arayanların istek, dilek ve şikayetlerini kabul etmektedir. Dileyenler 0312 525 58 31 numarası üzerinden de faks olarak istek, dilek ve şikayetlerini bildirme işlemini gerçekleştirebilirler. Ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris’te gerçekleştirmiş olduğu bir konuşma esnasında ulaşımla ilgili problemleri aktarılabilmesi isteğiyle öncelikle dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ait olan 0532 218 47 77 numarasını paylaşmıştır. Sonrasında bir sürpriz daha yaparak kendisine ait olan 0533 748 32 54 numarasını da CNN Türk canlı yayını sırasında paylaşarak vatandaşlardan gelecek olan talep, sorun ve dilekleri dinleyeceği bilgisini paylaşmıştır. Erdoğan'ın kişisel telefon numarası olan bu numarayı açıklaması danışmanları tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılanmış olsa da dileyen herkes bu numara üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iletişim kurabilir.

Erdoğan telefonla ulaşma

Paylaşmış olduğumuz numaralar dışında Cumhurbaşkanına dolaylı yoldan ulaşabileceğiniz numaralar da şu şekildedir;

- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri: 0312 470 12 00

- Devlet Denetleme Kurulu: 0312 470 25 00

- Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı: 0312 470 20 68

POSTA GÖNDEREREK CUMHURBAŞKANINA ULAŞMA

Posta iletimi kullanarak Cumhurbaşkanı ile iletişim kurmak için gerekli olan adres Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe - Ankara adresidir. Her ne kadar eski tip iletişim yöntemi olarak posta sistemi kullanılıyor olsa da Cumhurbaşkanı ile iletişim kurmak için sıklıkla tercih ediliyor. Cumhurbaşkanına iletmek istemiş olduğunuz mesajı yazarak zarfın içine koyunuz. Sonrasında sağ alt köşeye sizinle paylaşmış olduğumuz adresi, sol üst köşeyeyse gönderen kişinin adresi yazılarak PTT şubesine gitmelisiniz. Devamında posta işlemi için gerekli olan ücreti PTT’ye yatırdıktan sonra mesajınızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ (CİMER)

CİMER bilişim ve iletişim hizmetlerini kullanarak Cumhurbaşkanlığı'nın vatandaşların istek, dilek ve şikayetlerini bildirebilmiş olduğu bir platform olarak ifade edilir. Cumhurbaşkanına ulaşmak için genellikle kullanılan CİMER'e Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye'de ikamet eden yabancılar ile birlikte mavi kart sahipleri başvuruda bulunabilir. Başvurularsa telefon, internet, mektup, faks veya şahsen olabilmektedir. CİMER’e dilemiş olduğunuz her alan dahilinde soru, sorun, görüş ve önerilerinizi bildirebilirsiniz.

CİMER ONLİNE BAŞVURU

CİMER internet üzerinden başvuru iki farklı biçimde olabilmektedir. Bunların ilki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne ait olan internet sitesinden başvuruyu yapabilirsiniz. İkinci yöntemse e-devlet üzerinden başvuruyu gerçekleştirmektir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne ait internet sitesi üzerinden başvuru yapmak için şu aşamaları yapmanız lazım;

- Cimer'in adresini tarayıcınıza yazarak gidin.

- Ana sayfa üzerinde yer alan 'Başvuru Yap' seçeniği kısmında bulunan formu doldurun.

- Belirtmiş olduğunuz telefon numarasına onay kodu mesajı gelecektir. Onay kodunu girip onaylama işleminin ardından 3 adımlı bir form ile karşı karşıya geleceksiniz.

- İlk adımda sizden kimlik bilgileriniz, eğitim durumunuz, geri dönüş için e-posta adresiniz ve ek olarak da başvuru türünüz (İstek, görüş, öneri, ihbar, şikayet ya da bilgi edinme hakkı) talep edilecektir.

- İkinci adımdaysa en fazla 1500 karakter kullanacak bir biçimde mesajınızı açık, net ve kısa bir şekilde yazmanız talep edilmekte. Ek olarak bu adım esnasında eğer eklemek istediğiniz görüntü ya da dosya varsa eklemeniz talep edilmektedir.

- Son adımdaysa başvuruyu tamamla seçeneği yer almaktadır.

Gerekli tüm bilgileri girmenizin ardından mesajınızı CİMER’e iletebilirsiniz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta mesajınızda davaya sebep yaratabilecek hakaret, kötü söz, küfür gibi sözcüklere yer verilmemesidir. Dahili, ek olarak yüklenen dosyalarda müstehcen görüntüler de bulunmamalıdır.

CİMER e-DEVLET BAŞVURUSU

E-devlet üzerinden CİMER başvurusu gerçekleştirmek için ilk iş olarak e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet sistemine PTT üzerinden almış olduğunuz şifreyle, mobil imza ile, e-imza ile, T.C Kimlik Kartı ile veya internet bankacılığı ile giriş gerçekleştirebilirsiniz. İşleminizin devamında arama kısmına 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi' yazarak Cumhurbaşkanlığına ait Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi sistemine yönlendirileceksiniz. Söz konusu olan bu sayfada yer alan 'Uygulamaya Git' butonuna tıkladıktan sonra yukarıda belirtmiş olduğumuz 3 adımlı forma kimlik bilgileriniz dolu bir biçimde ulaşabilirsiniz. Bu aşamanın ardından tüm adımlar yukarıdaki işlemlerle aynıdır. E-devlet ile CİMER başvurusu yapmanızın avantajı şu şekildedir; başvuru esnasında doldurmanız gereken bilgilerin birçoğunu sistem zaten otomatik olacak bir şekilde çekerek sizi form doldurma sorunundan kurtarmasıdır.

CİMER'E MEKTUPLA BAŞVURU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne mektupla başvurularda mektubunuzu Başbakanlık, Bakanlıklar, Valilikler ya da Kaymakamlıklarda bulunan Halkla İlişkiler Bürosu'na teslim etmeniz lazımdır. Mektubunuz içerisinde mesajınızı açık ve net bir biçimde anlatıp bir zarfın içerisine koymalısınız. Zarfın üzerindeyse başvuruda bulunan kişinin adı, soy adı, ikametgah adresi, telefon numarası ve imzası bulunmalıdır.

TELEFON İLE CİMER'E BAŞVURU

CİMER’e cep telefonu ile başvuru gerçekleştirmek adına yapmanız gereken tek şey ALO 150'yi aramanızdır. ALO 150’yi arayan vatandaşlardan CİMER personeli kişisel bilgilerini (T.C Kimlik numarası, Anne kızlık soyadının ilk ve son harfleri) istemektedir. Gerek görülen bilgilerin alınmasından sonra kişinin mesajı dinlenerek CİMER başvurusu yapılacaktır. ALO 150’yi aramak ücretli olup, ücreti de sabit bir telefon hattıyla aynı miktardadır. Yani konuşma paketine sahipseniz ALO 150’yi aramış olduğunuz yalnızca konuşma paketinizde bulunan dakikalar harcanacaktır. Bunun haricinde ek bir ücret talep edilmemektedir.

CİMER