Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market açıklamasına muhalefetten tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market açıklamasına muhalefetten tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik" açıklamasına muhalefetten tepki gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasına giderek “Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik” sözlerine muhalefetten art arda tepkiler geldi.

“AYNI AKIL TANZİM MARKET KURUYOR”

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Öztrak, şu ifadeleri paylaştı:

“2 yıl önce milleti kış günü tanzim satış çadırlarında ucuz soğan patates kuyruklarına sokup; Bir de sıkılmadan “varlık kuyruğu” demişlerdi. Aynı akıl şimdi de 500 metrekareden büyük 1000 tanzim satış marketi kuracakmış. Ne demişler, Benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur.”

“ON BİN MARKET DE AÇSAN NAFİLE”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Markete gidip fiyatlar uygun diyorsun, fiyatları emekliye, asgari ücretliye, işsize sor! Tek adam olma sevdan bu millete pahalıya mal oldu! Bu hayat pahalılığının sebebi sensin! Bunu idrak etmediğin sürece değil bin market on bin market de açsan nafile” dedi. 

"HALK MARKET ALIŞVERİŞİ İÇİN KREDİ ÇEKİYOR"

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Halkımız market sepeti yapmak için kredi çekiyor; domatesi, biberi krediyle alıyor. Yemin olsun ki, zamlarla mücadelemiz bu kış çok sert geçecek. Yedirmeyeceğiz fakiri fukarayı sizin şaşaalı saraylarınıza. Zam peşinde koşan şirketler, bizim iktidarımızda unutsunlar kendilerini."

 

Kaynak: Diğer

cumhurbaşkanı erdoğan