Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla 5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni gerçekleştirildi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "5. İslami Dayanışma Oyunlarını başlatıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek resmi açılışı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla 5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreni yapıldı.

Ev sahipliğini Türkiye'nin yaptığı İslami Olimpiyata katılan ülkelerin liderleri açılış için Konya'da buluştu. Açılış töreninden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslami Dayanışma Oyunları'na katılan ülkelerin liderleriyle bir araya geldi. 

BAKAN KASAPOĞLU: İSLAM ALEMİNE LAYIK BİR ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

5. İslami Dayanışma Oyunları açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşma gerçekleştirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ''Sporun başkenti olarak sporun evrensel mesajını, Konya'dan tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykıracağız. İnşallah hep birlikte şehrimize, Türkiye'mize yaraşır, tüm İslam alemine layık bir şekilde mükemmel bir organizasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreninde bir konuşma yaptı. Bakan Kasapoğlu, 56 ülkeden 4 binden fazla sporcu ve binlerce sporseverin oyunlara katıldığını belirtti. Kasapoğlu, ''Sporun başkenti olarak sporun evrensel mesajını, Konya'dan tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykıracağız. İnşallah hep birlikte şehrimize, Türkiye'mize yaraşır, tüm İslam alemine layık bir şekilde mükemmel bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Biliyoruz ki uluslararası spor organizasyonlarının sadece bir sportif etkinlik olmaktan öte, anlamı var. Sporun birleştirici gücü böylesine organizasyonlarda çok daha farklı bir şekilde meydana çıkıyor. Ülkelerimiz arasındaki bağın, ülkelerimiz arasındaki gelişmesine vesile oluyor. Zira bugün yeryüzü barışa ve esenliğe birbirinin hukukunu korumaya hazır'' diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, ülke olarak son 20 yılda sportif başarıların ve madalyaların artmasından dolayı Türkiye'nin her alanda tüm branşlar için talep edilen bir spor ülkesi haline geldiğini kaydetti.

 

"DAİMİ KARDEŞLİK VE BÜYÜK BİR HEDEF ETRAFINDA BİR ARAYA GELDİK"

Suudi Arabistan Spor Bakanı ve İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal da daimi kardeşlik ve büyük bir hedef etrafında bir araya geldiklerini söyledi.

İslam'dan daha yüce ve barıştan da daha güzel bir değerin olmadığını vurgulayan el-Faysal, "Geldiği ilk yıllardan itibaren yüzmeye, atıcılığa ve at binmeye teşvik eden İslam, insanları spora ve spor yapmaya teşvikte herkesi geride bırakmıştır." ifadesini kullandı.

El-Faysal, 24 farklı branşta oyunların düzenleneceği etkinlikte 4 binden fazla sporcunun ter dökeceğini anımsatarak, "Bu büyük buluşmaya katılan her sporcu gerçek rekabetin temiz yüzünü ve sahip olduğu büyük spor değerlerini ortaya koyacaktır. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Katılan tüm sporculara bol şans ve başarılar dilerim." diye konuştu.

ERDOĞAN: EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyunları başlatmadan önce kısa bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunları başlatmadan önce, "Oyunları başlatıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Şahsım ve tüm milletim adına hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5.İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"5. İslami Dayanışma Oyunları vesilesiyle İslam âleminin farklı köşelerinden ülkemizi teşrif eden tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, sporcularımızın her birine başarılar diliyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm sporseverleri Konya’daki bu güzel etkinliğe davet ediyorum."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan İlham Aliyev