Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arjantin ziyareti ileri tarihe ertelendi

Dünya haberleri Arjantin Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arjantin ziyareti ileri tarihe ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayı sonunda Venezuela, Arjantin ve Meksika’yı kapsayan Latin Amerika turuna çıkacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Ancak Erdoğan'ın Arjantin ziyaretinin ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Türkiye’nin Latin Amerika açılımı son dönemde ivme kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayı sonunda Venezuela, Arjantin ve Meksika’yı kapsayan Güney Amerika turuna çıkacağı duyurulmuştu. Özellikle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Türkiye ziyaretinden 1,5 ay sonra gerçekleşecek iade-i ziyarette, 54 iş birliği anlaşması gündemde olacak. Ancak Erdoğan'ın Güney Amerika ziyaretlerinde Arjantin ziyaretinin ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Latin Amerika ve Karayipler ülkelerine yönelik stratejik açılım politikasını sürdüren Türkiye, bölgedeki 17 büyükelçiliğiyle en büyük diplomatik ağlarından birisine sahip oldu.

15 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

El Salvador’un başkenti San Salvador’da açılacak büyükelçilik ile bu sayı 18’e çıkacak. Artan diplomatik varlığıyla birlikte ekonomik ilişkilerini de güçlendiren Türkiye, bölge ile ticaret hacmini 15 milyar dolara yükseltti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Arjantin Erdoğan temmuz Latin Amerika Güney Amerika