Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir video mesaj paylaştı. Erdoğan konuşmasında ekonomi mesajları verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir video mesaj paylaştı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bir yılı daha geride bırakırken insanlık ve milletimiz için daha iyi bir yıl olması temennisiyle 2022'ye girmenin hazırlıklarını yapıyoruz. Geride bırakmak üzere olduğumuz 2021'i bir önceki yıl gibi koronavirüs salgını gölgesi altında geçirdik. Bu yıl iklim değişikliğinin yol açtığı afetler, gerilimler, göç dalgalarını yol açtığı acı görüntüler gibi yeni sıkıntılarla da yüzleştik. Kendilerini gelişmiş olarak nitelendiren ama aslında o kadar da güçlü olmadıkları anlaşılan ülkelerin krizleri yönetemeyeceği inkarı mümkün olmaya bir gerçektir. 

Türkiye bu fotoğraf içinde krizleri, siyasi ve sosyal sınamaları başarıyla atlatan bir ülke olarak kendini olumlu yönde ayrıştırmayı başarmıştır. Maske ve tıbbi malzeme ve daha sonra sağlık hizmeti, ardından da aşı karmaşası ortaya çıktığında biz attığımız adımlar sayesinde hepsinin de üstesinden gelmiştik. TURKOVAC'ı da üreterek aşının sürekliliği konusunda soru işaretlerini ortadan kaldırdık.

"EKONOMİK DÖNÜŞÜMÜ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ"

Ekonomide de tarihi bir dönüşüm başlattık. Ekonomik dönüşümü kararlılıkla sürdürüyoruz. Elbette her tarihi değişim gibi bu süreçte de sancılar, bedeller ortaya çıkmıştır. Biz hazırlıklıyız. Döviz kurunda yaşanan, gerçeklerle ilgili olmayan dalgalanmaya tedbirler paketiyle ortadan kaldırdık. Hedefimiz vatandaşlarımızın, yatırımcılarımızın önlerini görerek ekonomideki atılımımıza katkı sağlayabilecekleri güven iklimini kalıcı kılmaktır. Vatandaşlarımıza ciddi zararlar ettiren kesim yeni oyunlar peşinde koşsa da bu iklimi güçlendirmekte kararlıyız. 

"FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE KESİNTİSİ SÜRECEK"

Küresel emtia fiyatlarındaki artış yanında, kurdaki dengesiz yükselişin tetiklenmesi ile ortaya çıkan fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi de kesintisiz sürdüreceğiz. Ücretlerdeki artışla işçi ve işverenlerin yanında olduğumuzu gösterdik. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. 

Halkımıza tek vaatleri eski Türkiye'yi geri getirme olanların önündeki en büyük engel, milletimizin bu iradeye sıkı sıkıya sahip çıkmasıdır. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan video mesaj