Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni dönem için ilk mesaj: Yeni kabineyle Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işleyeceğiz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Göreve Başlama Töreni'nde konuştu. Yeni dönemin ilk konuşmasında Türkiye'ye ve dünyaya dair mesajlar veren Erdoğan, "85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Vatandaşlarımızı bir kardeşlik seferberliğine davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Beştepe Göreve Başlama Töreni düzenlendi. Yeni dönemin mesajlarını veren Erdoğan, "Muhalefetin artık milli irade ile barışmasını istiyoruz. Türkiye'nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bir kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum" dedi. 

KABİNENİN İLK TOPLANTISI SALI GÜNÜ

Erdoğan, "Bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Ve yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Devlet Başkanları, Devlet Başkanı Yardımcıları, değerli ülke temsilcileri, değerli dostlarım, sizler en kalbi duygularımla, hürmetle selamlıyorum. Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bir kez daha Cumhurbaşkanlığı makamına layık gören 27 milyon 835 bin kardeşimin hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Sandıklara giden tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. 

"85 MİLYONUN TAMAMINI BAĞRIMIZA BASACAĞIZ"

Dergi kapaklarıyla milli iradeye müdahale girişimlerini unutmayacağız. Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini daha alnının akıyla geride bıraktı. 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekili ile başarı ile tamamlamıştık ancak Cumhurbaşkanı seçimi, ilk turda yüzde 50+1 şartı nedeniyle ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs'ta milletimiz yeniden sandıklara gitti. İlk tur seçimlerinden katılım oranımız yüzde 87'yi aşmıştı. İkinci turda yine yüzde 85'i bulan rekor katılıma ulaştık. 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52.18 oy alarak Cumhurbaşkanı sıfatı ile 5 sene daha hizmet etme şerefine nail olduk. Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 

"SALI GÜNÜ İLK KABİNE TOPLANTIMIZI YAPACAĞIZ"

Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil, muhabbeti, kardeşliği, kucaklaşmayı yücelten bir anlayışla hareket ediyoruz. Gelin canlar, bir olalım, sevelim sevilelim diyoruz. Bu samimi çağrının 85 milyonun tamamında makes bulacağına yürekten inanıyorum. Türkiye sandıkların kapanması ve sonuçların açıklanmasıyla artık yeni bir yola girmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. Bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Ve yeni kabinemizle birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. 

"KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİNE DAVET EDİYORUM"

Muhalefetin artık milli irade ile barışmasını istiyoruz. Türkiye'nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bir kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin hepsinin takipçisi olacağız. Neyi vadetmişsek bunları tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. Demokrasimizi darbe ürünü Anayasa'dan kurtararak sivil, kuşatıcı bir Anayasa ile güçlendireceğiz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. 

"GELECEK 5 SENE BOYUNCA..."

Mazlum ve mağdurlara daha fazla sahip çıkan bir Türkiye göreceğiz. Yeni dönemde muhataplarımız karşılarında, sınırları içinde ve dışında terör örgütleri ile daha kararlı mücadele eden, mavi vatanda kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, güvenlikten demokrasiye başarı çıtasını yükselten, her alanda daha kararlı, cesur, aktif bir Türkiye bulacaktır. Gelecek 5 sene boyunca Türkiye'nin şanını ve şerefini korumak, adını tüm dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz. Bugünden itibaren Türkiye Yüzyılı'nın inşası bismillah diyoruz. 

ALİYEV'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Dünyanın bir ucundan, aramızda bulunan Venezuela Başkanı'na milletim adına hoş geldiniz diyorum. Aynı şekilde değerli kardeşim Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev kardeşime tekrar hoş geldiniz diyorum. Aynı şekilde Özbekistan Başkanı Mirziyoyev kardeşime hoş geldini diyorum. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Bey'e ve Başbakan'a çok teşekkür ediyorum. 

BAHÇELİ, CUMHUR İTTİFAKI ÜYELERİ VE ABDULLAH GÜL'E TEŞEKKÜR

Sayın Devlet Bahçeli'ye çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte beraber mücadeleyi sürdürdüğümüz Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı'na, HÜDA PAR Genel Başkanı'na ve yine aynı şekilde bu süreçte beraber yürüdüğümüz Önder Bey'e çok teşekkür ediyorum. Mustafa Destici Bey'e teşekkür ediyorum. Sinan Bey'e de çok çok teşekkür ediyorum. Halef selef olduğumuz 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bey'e de teşekkür ediyorum. 

ALİYEV'LE SELAMLAŞMA SONRASI ALKIŞ TUFANI

Törene Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva başta olmak üzere çok sayıda devlet başkanı ve hükümet başkanı katıldı. Göreve Başlama Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşiyle tokalaştı, o anda salonda büyük bir alkış tufanı koptu. 

ABDULLAH GÜL DE TÖRENDE

Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni dönem için ilk mesaj: Yeni kabineyle Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işleyeceğiz - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Göreve Başlama Töreni