Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayii ve terörle mücadele mesajları

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, savunma sanayii ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Terörle mücadele konseptimizde köklü değişikliğe giderek, terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Kamp, in ne varsa hepsini teröristlerden tek tek temizleyeceğiz" dedi. Erdoğan, savunma sanayii konusunda da önemli mesajlar verdi. 

Erdoğan, "Sınırlarımız ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekini görmezden gelmesi söz konusu değildir, olamaz. Şehir eşkıyalarının da tepesine biniyoruz, bineceğiz. Milletimizin huzuruna kastetmenin bedeli vardır. Devletimiz, her kim ve nerede olursa olsun bu bedeli misliyle soracağız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bu yıl diplomalarını alarak ordumuzun saflarına katılan 937 teğmenimiz ile 76 misafir öğrencimizi kutluyorum. 3 kıta 7 iklimde asırlar boyu barış ve huzuru tesis eden ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Bunun için her alanda 360 derecelik bir bakış açısı ile hareket ediyoruz. Türk dünyası ile işbirliğimizi ilerletirken Afrika'daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlarda samimiyetle çalışırken, Avrupa ve Asya ile ilişkilerimizi daha da geliştirmenin gayretindeyiz.

Komşularımızla sorunlarımızı yapıcı anlayışla çözmeye önem gösteriyoruz. Düşmanlarımızın sayısını azaltmak, dostlarımızın sayısını çoğaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm mezunlarımıza Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. 

Sizler yakın coğrafyamızla birlikte dünyanın birçok yerinde, istikrarsızlığın arttığı bir dönemde mezun oluyorsunuz. Salgınla başlayan ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile derinleşen küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Ekonomiden dış politikaya geniş bir alanda bunun olumsuz etkilerine şahit oluyoruz. Ekonomide herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamları ile karşı karşıya. Dış politikada kartlar yeniden karılırken yeni işbirliği alanı ortaya çıkıyor. 

Yıllarca israf ve gereksiz yaftası bulunulan savunma harcamalarında yarış söz konusu. Güvenlik endişeleri ile birlikte savunmaya ayrılan bütçe rakamları da yıldan yıla yükseliyor. Caydırıcılığı yüksek, güçlü, modern ve disiplinli bir orduya sahip olmanın ne kadar vazgeçilmez olduğu artık herkes tarafından kabul edilmektedir.

SAVUNMA SANAYİİ MESAJI

Türkiye, ordu-millet geleneğine sahip bir ülke olarak, jeopolitiğin ve siyasi coğrafyanın öne çıktığı bu yeni döneme en hazırlıklı giren devletlerden biridir. Güvenlik meselesi nevzuhur bir durum değildir. Her Türk asker doğar ve bundan da gurur duyar. Kahraman ordumuz Peygamber ocağıdır. Güçlü bir orduya sahip olmadan güçlü bir Türkiye olmaz. TSK'nın caydırıcılığının artması bir zorunluluktur. Özellikle son 21 yılda ordumuzun gücüne güç katacak, tarihi nitelikte pek çok adım attık. Yüzde 20'lere düşürdüğümüz dışa bağımlılığımızda, cirosu 12 milyarı aşan savunma sanayii sektörü ile, savunma ihracatımızla, ATAK'tan KAAN'a, AKINCI'dan AKSUNGUR'a, savunma sanayiinde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarılarımızla ülkemizi askeri imkan bakımından en üst lige çıkardık. 

"KAAN 2023 SENESİ BİTMEDEN HAVALANACAK"

2023 senesi bitmeden KAAN uçağımızın havalandığını göreceğiz. SİPER'in ilk atışını başarı ile gerçekleştirdik. İnşallah yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere, hava savunma sistemi satacak noktaya da geleceğiz. İnsansız savaş uçağımız KIZILELMA'nın testlerini tamamlayarak onu da bir an önce envanterimize katmak istiyoruz.

 Çok sık saldırıya uğrayan üs bölgelerindeki karakollarımız yerine, her türlü koruma kalkanı ile donatılmış kalekollar inşa ettik. Terörle mücadele konseptimizde köklü değişikliğe giderek, terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Kamp, in ne varsa hepsini teröristlerden tek tek temizleyeceğiz.

"ŞEHİR EŞKİYALARININ DA TEPESİNE BİNİYORUZ"

Sınırlarımız ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekini görmezden gelmesi söz konusu değildir, olamaz. Şehir eşkıyalarının da tepesine biniyoruz, bineceğiz. Milletimizin huzuruna kastetmenin bedeli vardır. Devletimiz, her kim ve nerede olursa olsun bu bedeli misliyle soracağız.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan