Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'savunma sanayii' mesajı

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Savunma sanayiinde sene sonunda 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katılıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Fuarın ülkemiz, firmalarımız ve dostlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Fuat tarihi açısından çok da uzun olmayan 30 yıllık zaman zarfında İDEF küresel bir markaya dönüşmüştür. Bu gerçeği, katılımcı ve firma sayısının yanı sıra ürünlerimizin genişleyen yelpazesi de teyit etti. 

"BUGÜNDEN İTİBAREN DAHA BÜYÜK HEDEFLERE YELKEN AÇTIK"

Bugünden itibaren daha büyük hedeflere yelken açtık. Önümüzde çok iyi değerlendirmemiz gereken iki senemiz var. Başlayıp belli bir aşamaya geçirdiğimiz projelere hız vereceğiz. Sektör ihtiyaçlarına özgün çözümler yetiştireceğiz. İleri teknolojiye sahip yeni ürünlerle tüm dünyanın huzuruna çıkacağız. 

Son 20 yılda başardıklarımıza bakarak böyle iddialı konuşuyoruz. Savunma sanayiinde katettiğimiz mesafe bizim referansımız, ilham kaynağımız hem de neleri yapabileceğimizin müjdecisidir. 

Savunma sanayiinde sene sonunda 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. (Savunma sanayi) Başlayıp belli bir aşamaya getirdiğimiz projelere hız vereceğiz. Sektörün ihtiyaçlarını tespit edip özgün çözümler geliştireceğiz. 2002 yılında savunma sektöründe sadece 57 firmamız faaliyet gösteriyorken, bugün bu sayı ne oldu biliyor musunuz? 2 bin 500.

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan IDEF