Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Ağaçlandırma Günü'nde açıklamalar: Tabiatın ikazlarını görüyor, mesajı alıyoruz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Töreni'nde konuşma yaptı. Doğal afetlere dikkat çeken Erdoğan, "Biz bu ikazları görüyor, mesajı alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 15 Temmuz Demokrasi Müzesi mevkisindeki Millet Ormanı'nda, Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Töreni'ne katıldı. Erdoğan açıklamasında, "Bir tarafta yanan orman alanları, diğer tarafta sel baskınları, öte tarafta kuraklık gibi olaylar bize tabiatın ikazlarıdır. Biz bu ikazları görüyor, mesajı alıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Türkiye, haksızlık ve adaletsizlikler karşı verdiği mücadelenin ardından Paris İklim Anlaşması'na taraf olarak 2053 yılı için sıfır emisyon hedefini ortaya koymuştur" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu anlamlı günde fidan dikme heyecanımızı bizlerle paylaşan Macaristan Başbakanı dostum Orban ile birlikte çeşitli ülke ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızla birlikte buradaki misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum.

"BU İKAZLARI GÖRÜYOR, MESAJI ALIYORUZ"

İnsanoğlunun doğal kaynaklara saldırması artık sürdürülemez bir boyuta gelmiştir. Bir tarafta yanan orman alanları, diğer tarafta sel baskınları, öte tarafta kuraklık gibi olaylar bize tabiatın ikazlarıdır. Biz bu ikazları görüyor, mesajı alıyoruz.

"2053 YILI İÇİN SIFIR EMİSYON HEDEFİ"

Bir yandan iklim değişikliğinin yol açtığı sonuçların önüne geçilmesi konusunda üzerimize düşenleri yaparken diğer yandan da çarpık tablo ile karşılaşıyoruz. Türkiye, haksızlık ve adaletsizlikler karşı verdiği mücadelenin ardından Paris İklim Anlaşması'na taraf olarak 2053 yılı için sıfır emisyon hedefini ortaya koymuştur.

Teşkilatımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Yanan orman alanlarını süratle ağaçlandırıyoruz. Hedefimiz çalışmaları bir yıl içinde tamamlamaktır. Zarar gören orman alanlarımız öncelikli olmak üzere geleceğe nefese kampanyası ile her vatandaşımız için 3 fidan hesabıyla toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Milli Ağaçlandırma Günü doğal afetler