Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu kararı hakkında ilk açıklama

Recep Tayyip Erdoğan Mardin son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'deki toplu açılış törenindeki konuşmasında, mahkemenin Ekrem İmamoğlu kararı sonrası başlayan tartışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan 6'lı Masa'ya da 'aday' çağrısı yaptı.

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedik" diye konuştu. 

Erdoğan, mahkemenin ;İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı hakkında da ilk kez konuştu. "Ortada henüz biten bir yargı süreci, gelen bir yasak da yok. Önce istinaf, ardından Yargıtay'a gidecek. Kararın eksiği, hatası varsa zaten oralarda gerekli düzenlemeler yapılabilir" diyen Erdoğan, "Taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalışıyorlar" dedi. 

Erdoğan, 6'lı Masa'ya 'aday' çağrısı da yaparak, "Yürekleri yetiyorsa çıkıp adaylarını ilan etsinler. Adı fark etmez, yeter ki adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı bilelim" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Resmi rakam nedir dedim, dediler ki 75 bin kişi meydanda. Elhamdülillah, bu bir sevginin, dayanışmanın, bu bir 2023'e yürüyüşün coşkulu adımıdır. O güzel Mardin türküsünden ilhamla diyorum ki; Hasretinden dağlar çökse başıma, yine söz söyletmem Mardin'e aşkıma, çekilin başımda Allah aşkına, ben sevdim Mardin'i bundan kime ne? 

Mardin'i sahip olduğu güzelliklerden kopartmak için çok uğraştılar. Her türlü zulmü, baskıyı denediler ama Mardin kim olduğunu asla unutmadı. Bu süreçte neler yaşadığımızı en iyi sizler biliyorsunuz. 100 yerden yaralı da olsak, Mardin'e hizmet etmekten, Mardin'e eser kazandırmaktan asla geri durmadık. Bugün sizlerle hasret gidermenin yanında Mardin'e kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 8.5 milyar, güncel bedel 17.5 milyar liraya ulaşan hizmetin resmi açılışını da yapıyoruz. Mardin'de petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün 3 kuyumuzun açılışını yapıyoruz. Mardin'de doğal gaz altyapımızı genişlettik. 

MARDİN HAVALİMANI'NIN ADI DEĞİŞİYOR

Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim dedik. Kabul edenler... Kabul etmeyenler... İttifakla kabul edilmiştir. (Alana seslenerek) 

Benim Kürt kardeşlerime çok çektirdiler. Derik'te kaymakamımızı bunlar şehit etti. Günahı neydi? Sadece Derik'e hizmet etmekti. 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Bay Kemal, 6 yaşındaki çocuğu konuşuyorsun. Bizim ciğerimiz yanıyor. O bir felaket, ayrı bir konu. 10, 11, 12, 13, 14 yaşında Kandil'e kaçırılan o yavrular için bugüne kadar bir kelime ettin mi? Terör örgütlerinin taciz ettiği yavrularla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır Anneleri'ni bir ziyaret ettin mi, onlarla helalleştin mi? Ah cambaz ah. Helalleşmeye geldik diyor, Diyarbakır'a git, Diyarbakır'a. Kandil'e karşı senin ciğerin yok ciğerin bir laf edemezsin. 

2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sarılıyor. Türkiye Yüzyılı ile vizyonumuzu genişletiyoruz. Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengeler biraz daha yerinden oynarken, Türkiye parlayan yıldızı ile gücüne güç katıyor. Dün Trakya'da yeraltı doğal gaz terminalinin açılışını yaptık. 4.6 milyar metreküp. Onlar sağda solda dedikodu yapıyor, biz ise iş yapıyoruz. Bize dudak bükerek bakanlar bugün pek çok konuda desteğimize ihtiyaç duyuyor. 

Artık projelerimiz kendi içinde yarıştırıyoruz. Türkiye Yüzyılı ile çıtayı iyice yukarıya taşıdık. 6'lı masa iyi dinlesin. 2023'te bir kez daha üstleneceğimiz sorumlulukla ülkemizi dönüm noktasından başarıyla geçirerek inşallah 2023, 2024, 2025, 2026, 2027, 2028 durmak yok, yola devam. 

EKREM İMAMOĞLU KARARI AÇIKLAMASI

Maalesef uzunca bir süredir tek parti faşizmi artığı zihniyetin temsilcileri durumundaki tiplerle muhatabız. Hizmet adına, köken ve meşrep istismarı dışında bir şeyleri olmayan karikatür tiplerin tek malzemesi yalan, iftira ve çarpıtma. Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde aynı faşist zihniyet var. Aslında tartışmanın ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Bir şahsın hakimlere hakaret nedeniyle aldığı mahkumiyetten ibaret. Ortada ne bir fikir tartışması ne bir hizmet mücadelesi var. Kararın ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz. Anayasamıza göre hakimler görevlerinin bağımsız şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum. Anayasa 138 söylüyor. Her kararı beğenmek mecburiyetinde değiliz, bizim de eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da oldu ama bu kimseye, hakimlere hakaret etme, mahkeme kararını tanımama hakkı vermez. Hayatımız yasaklarla mücadeleyle geçti. Çözümüm daima millette bulduk. Milli iradede bulduk.

Ortada henüz biten bir yargı süreci, gelen bir yasak da yok. Önce istinaf, ardından Yargıtay'a gidecek. Kararın eksiği, hatası varsa zaten oralarda gerekli düzenlemeler yapılabilir.

"6'LI MASA YÜREKLERİ YETİYORSA ADAYLARINI İLAN ETSİNLER"

Kendilerine 6'lı masa diyen ama kaç tane oldukları belirsiz olan muhalefet karşımıza bir isim çıkartamadı. Herkesin kafasında bir başka niyetin olduğu cümle alemin malumu. Şimdi birileri mahkeme kararı bahanesiyle masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Mardin'den bir kez daha tekrarlıyorum. Cumhur İttifakı adayını açıklamış, meydanlarda sözünü söylüyor. Avara kasnak gibi toplanıp dağılmaktan başka iş yapmayan 6'lı masa yürekleri yetiyorsa çıkıp adaylarını ilan etsinler. Adı fark etmez, yeter ki adayımız şudur cesaretini göstersinler. Biz de kiminle kapışacağımızı bilelim. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Mardin toplu açılış töreni