Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya'da mesajlar: Bugün yeni bir dönem başlatıyoruz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı trenle Karaman'a hareketi öncesinde Konya'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün yeni bir dönemi başlatıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı trenle Karaman'a hareketi öncesinde Konya'da vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın Konya Garı'ndaki açıklamaları:

"Bizden önce gelenlerin yüksek hızlı tren hayali miydi? Biz hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Ankara'dan trene binmiş, bu hızlı ulaşım aracının keyfini sizlerle birlikte çıkarmıştık.

"BUGÜN YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ"

Bu proje devreye girdiğinden beri milyonlarca insanımızı mutlu etti ve onlara hizmet etti. Konyalı için artık Ankara'ya, Eskişehir'e, İstanbul'a trenle gitmek, diğer ulaşım araçlarından daha rahat daha ekonomik. Şimdi bu imkanı Karaman'a kadar uzatıyoruz. Bugün yeni bir dönemi başlatıyoruz.

Deneme seferleri süren Ankara-Sivas Hattı'nı da ilave ettiğimizde Konya için ülkemizin dört bir yanı hızlı veya yüksek hızlı trenle ulaşılabilir hale gelecek. Cumhuriyet'in onuncu yılında demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan diyerek marşlar yazılmıştı ancak daha sonraki yıllarda Osmanlı'nın son ve Cumhuriyet'in ilk döneminde başlatılan demiryolu seferberliği bilinçli bir şekilde kesintiye uğratıldı. Gündeme yeniden alan, mevcutları yenileyen, bunlara yeni hatlar ekleyen kim oldu? Biz olduk, biz. Demiryolu hatlarının uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkarttık.

"HAYRET, ŞAŞIRDIM DOĞRUSU"

İşte bu Bay Kemal, yandaşları, bunların yapacağı işler değil. Bunlar ancak bazı çeşmelerin musluklarını yenilerler. (İBB'nin Beylikdüzü'deki temel atma töreni) Dün de daha önce temel atmama töreni yapıyorlardı, şimdi ne olduysa temel atma töreni yaptılar. Hayret, şaşırdım doğrusu."

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ankara Konya Karaman hızlı tren hızlı tren hattı yüksek hızlı tren hattı