Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun Van mitingine tepki

Recep Tayyip Erdoğan Ordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da Altınordu Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Van'daki mitingine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Van mitingine tepki gösteren Erdoğan, "Kendi mitinglerine katılıp, Van'da ne dediler? "Dişe diş, kana kan, intikam" dediler. HDP mensuplarını, örgütün parmak işareti ile selamlıyorlar. Şimdiden silahlarını doldurmaya, molotoflarını hazırlamaya başlamışlar. Ülkenin tüm kaynaklarını tekrar size açacağız diyorlar. Bay bay Kemal'den almışlar sözü" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Biz talimatımızı önce Allah'tan sonra milletten alıyoruz. Dünya üstümüze kalksa Ordu'ya olan sevgimizi hiçbir şeyle değişmeyiz. Girdiğimiz her mücadelede yanımızda olan Ordu'nun vefasını asla unutamayız. 

VAN MİTİNGİ TEPKİSİ

Kandil'e dönüp Selo'sundan Apo'suna hapisteki tüm PKK'lıları çıkartacağız diyorlar. Bu Selo kim? Diyarbakır'da 51 Kürt vatandaşımızın ölümüne neden olan kişi, terörist. Onu çıkaracaklarmış. Bay bay Kemal de bunun taahhüdünü veriyor. Meclis'te HDP ile neler görüştün, söylesene bay bay Kemal? Söyleyemez. Kamudan ihraç edilen PKK'lıları devlete geri dolduracaklarmış. Belediyeleri istediğiniz gibi kullanmanız için örgüte teslim edeceğiz diyor. Güney sınırları Suriyelileştirerek kana ve ateşe boğmanıza izin vereceğiz diyorlar. Kendi mitinglerine katılıp, Van'da ne dediler? "Dişe diş, kana kan, intikam" dediler. HDP mensuplarını, örgütün parmak işareti ile selamlıyorlar. Şimdiden silahlarını doldurmaya, molotoflarını hazırlamaya başlamışlar. Ülkenin tüm kaynaklarını tekrar size açacağız diyorlar. Bay bay Kemal'den almışlar sözü.

Londra'daki tefecilere verdikleri söz konusunda ayakları birbirine dolaştı. Biri 300 milyar diyor, öteki hemen gelmez 10 yıl sürer diyor, beriki 5 yılda gelir diyor. Nasılsa yalan. İstediği vadeyi ver. Nükleer santral yapıyoruz, güneş enerjisi santrali kuruyoruz, petrol, doğal gaz buluyoruz, bunların hepsi de ülkenin değeri. Şu kalan 10 günde var ya, Ordu'nun gençlerini muhakkak sandığa götürmeniz lazım. İşi sağlama alalım. İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor, Türkiye'nin enerji bağımsızlığını elde etmesinden kim rahatsız olur? Türkiye'nin her alanda güçlü altyapıya sahip olmasından kim rahatsız olur? Terörü yenen, darbeyi püskürten, koronayı atlatan Türkiye'den kim rahatsız olur? Bu milletin evlatları bundan rahatsız olmamalı. 3 kıta, 7 iklime yayılan, Osmanlı'yı tarihe gömenler bu durumdan rahatsız olur. Hiç kusura bakmasınlar. Bunları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN LGBT'Cİ OLMAZ"

Baktılar başka türlü olmuyor, bu seçimde karşımıza bir garip masa ile çıktılar. Masanın etrafına toplananlar da rastgele seçilmiş değil. Her biri Türkiye'nin önünü kesme projesinde kendilerine farklı misyonlar verilerek belirlenmiş kişilerden oluşuyor. Güya milliyetçi olduğunu söyleyen ama Kandil açıklamalarına, PKK'lıların yürüttükleri kampanyalarına ses çıkarmayan bu kişi bir ara masadan kalkmaya yeltendi. Sonra kolundan tutup masaya oturttular. O günden beri de kontrolsüz şekilde yalpalayıp duruyor. Bir diğeri LGBT dayatmasını gölgelemek üzere masada yer alıyor. Sorsanız Milli Görüşçüyüz derler. Cumhur İttifakı'ndan LGBT'ci olmaz. CHP, LGBT'ci, İYİ Parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci, diğerleri saymıyorum onlar da LGBT'ci. Biz ailenin kutsiyetine inanırız. Ailemize leke sürdürmeyiz. 

HDP'yi allem edip kallem edip masanın üstüne çıkardılar, ilave iki belediye başkanı monte ettiler. CHP'yi bu tiyatronun başına geçirenler en büyük ızdırabı bu partiye gönül vermişlere çektiriyor. Bir tanesi ayrılıp kendi adaylığını ilan etti. 

Ben İstanbulluyum. İBB Başkanlığı yaptım. CHP demek, çöp, çukur, çamur ve susuzluk demektir. Aynı şey burası için de geçerli. Şu sahil yolu var mıydı? Ordu Havalimanı'nı yaptık mı? Ordu da Giresun da bu havalimanından istifade ediyor şimdi. Biz yaparız. Onlar konuşur. Şehir hastanesini inşallah seneye tamamlıyoruz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ordu Recep Tayyip Erdoğan