Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul, Ankara, İzmir mesajı: 31 Mart'ta bunları emekli edelim

Haberglobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Ankara

Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet, önümüzdeki dönem için iş yapmaya niyetlenmediğini açıkça beyan ettiğine göre bunlardan bir beklenti de söz konusu olamaz. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de bunları 31 Mart'ta emekli edelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören'de Atatürk Cumhuriyet Kulesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Ankara'nın Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin simgelerinden biri haline gelen bir Atakulesi vardı. Aynı mimarımızın tasarladığı Atatürk Cumhuriyet Kulesi ile şehrimize yeni bir sembol daha kazandırmış oluyoruz. 

Atatürk Cumhuriyet kulesi Ankara'nın en yüksek binası sıfatı ile 197 metre ile adeta Ankara'yı selamlayacak. Bünyesindeki kütüphanesi, spor salonu, nikah salonu, kafeterya, sergi alanı birimleriyle ziyaretçilere hizmet verecek.

Şehrin kaybolan son 5 yılını telafi etmenin ötesinde Ankara'yı Türkiye Yüzyılına hazırlayacak yeni bir dönemin kapılarını Turgut kardeşimizin açacağına ben inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ben yanındayım. Cumhur İttifakı olarak biz yanındayız. Vereceğimiz desteklerimizle Ankaramızı yeniden ayağa kalkacak. 

ANKARA FETRET DEVRİNDEN KURTULACAK

Yol yapmayan, hizmet üretmeyen, verdiği sözlerin arkasında durmayan siyasetçi profilleri arzı endam etmeye başlıyor. Havalimanından şehir merkezine kadar şu yollarda en ufak bir adım atıldı mı?

Yaptığı hiç bir iş olmamakla övünen bundan sonrada hiç bir şey yapmayacağını göğsünü gererek söyleyen siyasetçiler, belediye başkanları adayları türedi. Muhalefet, önümüzdeki dönem için iş yapmaya niyetlenmediğini açıkça beyan ettiğine göre bunlardan bir beklenti de söz konusu olamaz. Nerede CHP belediyesi varsa her taraf dökülüyor, rezalet. Ankara fetret devrinden kurtulacak. Kayıp 5 yılı telafi edip kenti ayağa kaldıracağız.

31 MART ÇOK ÖNEMLİ

Seçimleri kimin kazanıp kaybettiğinden ziyade bu anlayışın ülkemize musallat olmasından dolayı üzüntülüyüz. Biz, eser ve hizmet siyaseti diyerek gecemizi gündüzümüze katarken meydanı, tembel siyasetiyle gençlerimize kötü örnek olanlara bırakamayız. Bunları 31 Mart'ta siyasetten tavsiye etmeliyiz. Şehirlerimize tahsis ettiğimiz bütçelerin bunların nereye gittiği meçhul. Desteleri dolarları gördünüz değil mi? Bu durum başka dönemde başka parti mensuplarının başına gelse yer gök yıkılırdı. Bir dönem ben hesap uzmanıyım diyorlardı. Hesap uzmanı şimdi Ankara'da bir dairede, emekliye ayrıldı. Bu da gidecek ama belediye başkanı çok daha önce gidecek. 31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de bunları 31 Mart'ta emekli edelim.

 REFAH KAYBININ FARKINDAYIZ

Son dönemde yaşanan hadiselerin yol açtığı sıkıntılar kazanımları görmememize asla engel olmamalıdır. Asrın afetinin getirdiği 104 milyar dolarlık ilave yük bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı ancak arzu etmediğimiz sonuçlara yol açtı. Refah kaybının farkındayız. Bunun çözümü daha çok üreterek, kazanarak devletin imkanını artırmaktır.

Milli gelirden istihdama, ihracattan kamu mali dengesine kadar tüm göstergeler hamdolsun doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. Her bir vatandaşımızı hakkı olan güvenli, huzurlu, rahat hayat seviyesine kavuşturmak boynumuzun borcudur.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞÜ HEP BERABER İZLEYECEĞİZ

Birileri sinsi oyunlar peşinde koşuyor. Uyguladığımız ekonomi programı üzerinden şüpheler oluşturarak seçim sonrası için felaket tellallığı yapanlar, her zamanki gibi kısa vadeli vurgun amaçlıyor. Gönlünüz rahat olsun. Bakanlarımızla ekonomi politikamızın başarısı için yoğun mesai harcıyoruz. Tüm göstergeler doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. En büyük sorunumuz olan enflasyonun, yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraberce izleyeceğiz Milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür. Sözümüzü unutmaz hepsinin takibini yaparız.