Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Esad ile görüşür müsünüz?" sorusuna yanıt! "Vakti geldiğinde görüşme yoluna gidebiliriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan suriye esad

Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde yaptığı görüşmelerin ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen, "Esad ile görüşür müsünüz?" sorusuna, "Vakti saati geldiğinde Suriye başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde yaptığı görüşmelerin ardından kritik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kendisine yöneltilen "Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüşür müsünüz?" şeklindeki soruya, "Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Şu an itibariyle böyle bir şey söz konusu değil. Ama 'Mümkün değildir' ifadesini kullanmam da, alışılmış bir siyasetçi değilim. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibariyle zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor. Fakat bizim bütün arzumuz Suriye'deki terör gruplarının buradan arındırılması ve biliyorsunuz burada şu anda briket evler yapma suretiyle geri dönüşü hızlandırmanın adımlarını atıyoruz."

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Suriye Beşşar Esad Suriye Prag