Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'deprem bölgesine yatırım' açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, "Savunma sanayii sektörünün önemli üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Adıyaman'da kablo ve kollektör üretim tesisi kuruyor, yazılım kampüsü oluşturuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, deprem bölgesine yatırımla ilgili mesaj vererek, "Savunma sanayii sektörünün önemli üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Adıyaman'da kablo ve kollektör üretim tesisi kuruyor, yazılım kampüsü oluşturuyoruz" dedi. 

ADIYAMAN'DA TEKNOFEST: MÜSAİTSE PLANLAYALIM

Erdoğan, "TEKNOFEST yönetimi ile görüşelim, bakalım onların yol haritası nedir. Eğer yol haritası müsaitse Adıyaman'da bir organizasyonu planlayalım" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

6 Şubat depremlerinden beri hep buralarda olduk. Biz birileri gibi buraları deprem turisti edasıyla gezmiyoruz. Cumhur İttifakı'nın mensupları ile depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bilhassa gençlerimizin gayretinin yakın şahidiyiz. Ülkemizde birileri gençleri hep küçümseyerek kendilerince sizlerle aramızı açmaya çalıştılar. Halbuki biz siyasi hayatımız boyunca hep gençlerle yol yürümüş, her mücadelemizi onlarla vermiş birisiyiz. Onlar gençlerimizi harflerle etiketlendirerek ufuklarına sınır çizmeye çalıştı. Biz gençlerimizin vizyonunu genişletmek için çalıştık. TEKNOFEST gençliği dedik. 

"SAVUNMA SANAYİİNİN ÖNEMLİ ÜRETİM TESİSLERİNİ BÖLGEMİZE GETİRİYORUZ"

Sizlerin gözlerindeki ışıltı bize daha çok çalışma azmi veriyor. Gençlerimizden aldığımız enerjiyle üzerine ülkemizin geleceğini inşa edeceğimiz değerleri deprem bölgesindeki şehirlerimizde kuruyoruz. Savunma sanayii sektörünün önemli üretim tesislerinin bir kısmını bölgemize getiriyoruz. Adıyaman'da kablo ve kollektör üretim tesisi kuruyor, yazılım kampüsü oluşturuyoruz. 

Bazıları her türlü çirkefliği sergiliyor olabilir. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti. Meclis'te artık sizlerin yaşlarında temsilcileriniz var. İnşallah önümüzdeki seçimlerde sizlerin arasından çıkacak temsilcileri de parlamentoda göreceğiz. 

Milletimiz 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı verdi, 28 Mayıs'ta bunlara belini doğrultamayacak dersi de vermesi lazım. 50 bin şehidimizin üzerine bu şekilde saygısızlık yapılamaz. Bunlar ama televizyon kanallarıyla ama farklı mecralarda, depremzedelerimize 11 vilayette hakaretler yağdırdılar. Bunlar onların yanına kalmayacak. Takipçisiyiz, gereken dersi alacaklar.

Buralara kazık çakacak halimiz yok. Biz de size güvenle bakacağız, Türkiye emin ellerdedir deyip sizlere ülkemizi bırakacak, yolumuza devam edeceğiz.

TEKNOFEST yönetimi ile görüşelim, bakalım onların yol haritası nedir. Eğer yol haritası müsaitse Adıyaman'da bir organizasyonu planlayalım.

BAHÇELİ'NİN MESAJLARI

Programda söz alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Muhterem Cumhurbaşkanım, aziz gençler, Türkiye'nin önemli bir döneminde sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir gurur duyuyorum. Bugün, yapılmış olan toplantı sırasında atalarımızdan kalma bir söz vardır, "Söz büyüğün su küçüğün" derler. Ben suyu içiyorum, sözün sahibi zaten konuştu" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman