Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Büyük Ekonomiler Forumu'nda mesajlar: İklim Kanunu'muzu meclisimizden geçireceğiz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu'na Dolmabahçe Ofisi'nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde İklim Kanunu'muzu meclisimizden geçirmiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu'na Dolmabahçe Ofisi'nden canlı bağlantı ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece karbon emisyonlarının azaltılmasına odaklanmıyor, küresel ısınmaya sebep olan diğer sera gazlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"27. BM İklim Konferansı'nda güncellenmiş ulusal katkı beyanımızı açıkladı. 2030 senesine kadarki emisyon azaltma hedefimizi iki katına çıkardık. Önümüzdeki dönemde iklim kanunumuzu meclisimizden geçirmiş olacağız. Sadece karbon emisyonlarının azaltılmasına odaklanmıyor, küresel ısınmaya sebep olan diğer sera gazlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

Eşim Emine Erdoğan tarafından himaye edilen sıfır atık projesin BM Genel Kurulu'nda kabul edilen kararla küresel ölçeğe taşıdık. Konuya dair farkındalık amacıyla BM çatısı altında eşimin başkanlığında danışma kurulu gerçekleştirildi.

Ortak evimiz dünyanın geleceği için yeşil dönüşüm çabalarımız da devam ediyor. Elektrikli otomobilimiz Togg'u da bunun parçası olarak görüyoruz.

İklim değişikliği ile mücadelede finans ve teknoloji transferinin önemine yeniden dikkat çekmek istiyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Büyük Ekonomiler Forumu