Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna-Hersek'teki selde hayatını kaybedenler için taziye mesajı! "Yardımlarımızı ulaştırıyoruz"

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna-Hersek'teki selde hayatını kaybedenler için taziye mesajı! "Yardımlarımızı ulaştırıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te meydana gelen selde hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla Bosna-Hersek'te meydana gelen selde yaşamını yitirenler için taziye dileklerini iletti.

"Dost ve kardeş Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. AFAD'ımız, Kızılay'ımız ve TİKA'mızla ülkemizin merhamet ve şefkat elini Bosna-Hersekli kardeşlerimize uzatıyoruz. 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 40 kişiyi arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği Jablanica ve Konjic kenti ile Fojnica başta olmak üzere acil barınma ve beslenme ihtiyaçlarını içeren yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz.

İlk etapta 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1.050 battaniye, 1.130 gıda kolisi ve kumanya, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen seti, klima, buzdolabı ve içme suyu tedarikiyle bu zor günlerinde kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Selden etkilenen tüm Bosna-Hersekli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."