Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan balkon konuşması: Kazanan 85 milyondur, Türkiye'dir

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki balkon konuşmasında, "Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye'dir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır" dedi. Erdoğan, "Yeni ekonomik atılımlar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde halka hitap etti. Erdoğan, balkon konuşmasında, "Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye'dir. Biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır" dedi.

"Yeni ekonomik atılımlar gerçekleştireceğiz" diyen Erdoğan, "Faiz 8.5'a indirildi, enflasyon da inecek. Onlar bizimle yarışamaz. Onlar IMF'nin kapısında nöbet tutarlar" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Bu millet sevilmez mi? Kandil'dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz. Resmi rakam, 320 bin kişi şu anda burada. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz. 

Seçim kayda değer bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlandı. Gayriresmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere tevdi etti. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs'ta gerek 28 Mayıs'ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan kullanmış olursa olsun yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. 

"KAZANAN TÜRKİYE'DİR"

Seçimin ilk turunda milletimiz TBMM çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na vererek yasama tercihini zaten ortaya koymuştu. Bugün yürütmedeki tercihi de kesinleşti. Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri var. Kazanan sadece biz değiliz, kazanan Türkiye'dir. Biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. Yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak demiştik. Buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. 

"ÇEKİŞMELERİ BIRAKIP BİRLEŞELİM"

Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları, çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil, tüm kalbimizle yapıyoruz. 

Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP vekil sayısı 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169. Bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane vekil verdi. Sayı 129'a düştü 146'dan. Herhalde 129 büyüktür diyemezsiniz. Kandil'dekilerle onları arkaya alıp bir video çekimi ile haydi diyebilirsiniz ama bu millet yutmuyor. 17 vekil düşmüş durumda. Eğer Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Hele hele bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Zira bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır bu değiştirilemez. 

Türkiye'nin son 10 yıldır önüne kurulan tüm tuzaklar, üzerinde oynanan tüm oyunlar, sırtına saplanan tüm hançerler bugünü engellemek içindir. Alman dergileri, Fransız dergileri, İngiliz dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler. Aylardır karşımızda kurulan ittifakları gördünüz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz. Başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar. Bu millet, mayasının ne kadar sağlam, basiretinin ne kadar güçlü olduğunu yaşadığı her badirede tekrar tekrar ispatlamıştır. Bundan dolayıdır ki, Türk Milleti'nin zafiyetini yakalama gibi gayretin içine girenler yine kaybedeceklerdir. Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum. 

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Elimiz hep deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecektir. 

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

Faiz 8.5'a indirildi, enflasyon da inecek. Onlar bizimle yarışamaz. Onlar IMF'nin kapısında nöbet tutarlar. Yeni ekonomik atılımlar gerçekleştireceğiz.

Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladık. Katar'la işbirliği yaptık. Birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin daha Suriye'ye dönüşünü temin edeceğiz." 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi