Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "En son kura endeksli Türk Lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaklar" dedi, enflasyona ilişkin mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da, Gökbel Barajı, 4398 Kişilik Öğrenci Yurdu, ADÜ Hastane Ek Hizmet Binası ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Ekonomi mesajları veren Erdoğan, "En son kura endeksli Türk Lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaklar" dedi. 

Erdoğan, enflasyona ilişkin, "Fahiş fiyat artışları ve yükselen enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz. Memurlarımızı, emeklilerimizi rahatlattık mı? Asgari ücreti hiç düşünmeyecekleri bir seviyeye çıkardık mı? Bundan sonra da her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz. Türkiye Ekonomi Modelimizin kazanımları daha iyi görülmeye başladı" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Milli mücadelenin öncü şehri Aydın, rahmetli Adnan Menderes'le demokrasinin kalesi olduğunu da göstermiştir. Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara değil bu tür eserlere, hizmetlere ihtiyacı vardır. 

Öyle bir dertleşelim ki haziran 2023'te artık bu işi Aydın'da bitirelim. Buna var mıyız, hazır mıyız? Türkiye son iki asrını siyasi, askeri, ekonomik kayıplar ve istiklal mücadeleleri ile geçirdi. Cumhuriyetimiz döneminde de bu mücadeleler süregelmiştir. Kalkınma hamlelerimizin önü sinsi tuzaklarla kesilmiştir, darbeler ve vesayetlerle tıkanmıştır.  Bu kayıpların bize maliyeti çok ağır olmuştur. 

Bugünün CHP'si, o günün bedelini ödemesi gereken atıklardır. Onun için Aydın bu CHP'ye prim vermemeli. 2023'te Aydın, inanıyorum ki CHP'ye faturayı çok ağır kesmelidir. Menderes mektubunda da belirttiği gibi ölüsüyle bile onları silip süpürmüştür. 

Erdoğan'ın akıbeti de Menderes gibi olacak diyorlar. Ey CHP'nin atıkları, biz bu yola çıkarken beyaz kefenimizi giyerek çıktık. Bu zihniyet, her hayırlı esere karşı çıkmayı, milletinin değerlerine düşmanlık yapmayı sürdürüyor. Tek bir projeleri olmayanlar kurdukları ittifakla yönetime taliplermiş. Şu CHP'nin dikili bir ağacı var mı? 

İttifakın bir tarafına milletvekilleri teröristlerle oynaşan partiyi, diğer tarafa şehit yakınlarına küfreden milletvekillerini baş tacı yapan sözde milliyetçi partiyi almışlar, arkalarına da kırık dökük partileri almışlar. Ne yapacaksınız deseniz kimseden bir ses çıkmaz, çünkü böyle bir dertleri, hazırlıkları yok. Ülkemizi bugünlere getirirken hangi oyunları bozduğumuzu en iyi sizler biliyorsunuz. 

"KURA ENDEKSLİ TÜRK LİRASI DEDİK, BÜTÜN OYUNLARI BOZULDU"

En son kura endeksli Türk Lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaklar. İhracatta ne yaptık, gördünüz değil mi? 225 milyar 326 milyon dolar ihracat yaptık. 

Fahiş fiyat artışları ve yükselen enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz. Memurlarımızı, emeklilerimizi rahatlattık mı? Asgari ücreti hiç düşünmeyecekleri bir seviyeye çıkardık mı? Bundan sonra da her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz. Türkiye Ekonomi Modelimizin kazanımları daha iyi görülmeye başladı. 

"AMERİKA'YA BAK ENFLASYON FELAKET, AVRUPA AYNI, ARADIĞINIZ GIDA ÜRÜNLERİNİ BULAMIYORSUNUZ"

Gelişmiş ülkelerin 6, 7 katına çıkan enflasyon ve para genişlemeleri ile sağa sola yalpalandığı bir dönemde Türkiye kendi rayında güvenle yoluna devam ediyor. Amerika'ya bak enflasyon felaket, Avrupa'ya gelin aynı. Aradığınız gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Bizim asıl bakacağımız yer kendi üretim ve ihracat potansiyelimiz, kendi insan gücümüz ve kendi kazancımız olmalıdır. Tarım ürünlerinde, gıda sektöründe de salgının bozduğu dengelere bağlı ciddi fiyat artışları ortaya çıktı. Gübre ve mazot gibi ürünlerde ortaya çıkan tablo ve kuraklık sıkıntıları moralimizi bozmamalı. Çiftçilerimizden ekilmemiş tek bir karış toprak bırakmama azmi ile daha çok çalışmalarını istiyoruz. Gerekirse destekleri daha da artırarak çiftçimizin yanında yer alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA BEDAVA ELEKTRİK YANITI

Bay Kemal, Şanlıurfa Belediyesini bize verin elektriği size bedava vereceğiz dedi. Aydın tarım kenti mi, tamam. Aramaya gerek yok, 2023'e 2024'e de gerek yok. Sen şimdi Aydın'da belediye başkanına ver talimatı. Yapabiliyorlarsa hodri meydan. Aydın'da elektrik çiftçimize ücretsiz verilsin. Görelim. Elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı dedim belediye başkanına nükte ile. Olacak iş değil. Bu bay Kemal'in dünyadan haberi yok. Elektriğin yönetimi bizde, bizde bay Kemal. Sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. Söyleyin versinler bedava elektriği. Böyle bir hakları var mı? Biz bu tür yalanlardan çok bıktık, çok çektik. Bunlara hesabını 2023 haziranında gelin, beraber soralım.  

(Fahiş fiyatlar) Aç gözlülük yapanları affetmiyoruz. Tüm hukuki mekanizmalar işletiliyor. Tüm milletimize sesleniyorum. Sürekli karamsarlık havası pompalayanlara aldırış etmeyin. 2023'te sizlerden çok daha fazla destek bekliyoruz. İstanbul'u İzmir'e biz bağladık mı, Osmangazi'yi, Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık mı? Biz yaparız, biz. 

Kaynak: Haber Global TV

Aydın Recep Tayyip Erdoğan enflasyon tl mevduat hesabı