Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere 'geleneksel spor' çağrısı

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da "Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, gençlere geleneksel sporlara katılımları yönünde çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açılışına katıldı. Erdoğan, "Tesisimize bilhassa gençlerimizin dört elle sarılacağından şüphe duymuyorum... Tüm vatandaşlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tesisten faydalanmaya davet ediyorum" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu güzel tesisin Ankara'ya kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tesisimizin resmi açılışını yapmak bugüne, bizlere nasip oldu. Tesisimize bilhassa gençlerimizin dört elle sarılacağından şüphe duymuyorum. 

At, ok, güreş. Sadece bu 3 spor dalı dahi, binlerce yıllık Türk tarihini tek başlarına anlatmaya yetecek zenginliğe sahiptir. Dîvânu Lugâti’t-Türk'te atla ilgili 180 tabir yer alıyor. At aynı zamanda Peygamber Efendimize, Miraç yolculuğunda eşlik eden Burak'tır. Cumhurbaşkanı olduktan sonra misafir devlet başkanlarının karşılama törenlerinde bir atlı birliğimizin de yer almasını temin ettik. Bunları dahi eleştirecek kadar medeniyet yoksunu, düşmanı kişiler çıktı. Aynı zihniyet bu tesisi de eleştirecek. Varsın eleştirsinler, biz işimize bakalım. Kökü olmayanların akıbeti esen her rüzgarın önünde sürüklenip gitmektir. Biz kültürümüze sahip çıkarak maziden, atiye güçlü bir köprü kurma gayretindeyiz. 

Tarihçilerin bir kısmı Türk milletini, 'ordu millet', 'asker millet' olarak tarif eder. Bunun sembollerinden biri de oktur. Ok ve yay; siyasetten sosyal hayata birçok göndermeye sahip, zengin anlamlara sahip. Yayın merkezi, okun ise uç beylerini temsil ettiği siyasette, bu semboller devlette hakimiyet nişanesi olarak görülüyor. İstanbul'un en önemli yerlerinden birinin Okmeydanı olması tesadüfi değildir. Osmanlı'da Okmeydanı'na abdestsiz ve sarhoş girilemiyordu. Okçular, kabza sınavında kabiliyetleri yanında, ahlak ve karakterleri ile de imtihan ediliyorlardı. 

Ata sporlarımızı ihya etmek için çalışırken değerleri yeni nesillere aktarmayı da hedefliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız tesisin Ankara'da geleneksel sporlarımızın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. 

Tüm vatandaşlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tesisten faydalanmaya davet ediyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar