Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstiklal mücadelemiz bitmeyecek

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da "Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi" programında konuştu. Erdoğan, "Bizi kendi ecdadımıza düşman etmek istediler ama başaramadılar. En büyük gücümüz, tarihi mirasımız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde "Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi" açılış programına katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. İstiklal Harbimizi zafere ulaştırıp Cumhuriyetimizi kurarak pek çok millete bağımsızlık ateşini biz düşürdük. Emperyalistlerin korkusu da buydu. Özgürlük ateşinin közü Anadolu'dan çıkmıştır. Nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz. Yaşadıklarımız bize gösteriyor ki, Türk Milleti'nin istiklal mücadelesi, vatanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecektir. 

Davamız, Türkiye'nin mevcut olan hak ve istiklalinin elinden alınmamasıdır. Türkler ve Türkiye ecdadımızın hakkına hıyanet etmeyeceklerdir. Milletlerin ruhunda hre vakit ilahi bir hak ve büyüklük vardır. Milletlerin ilahi hakkı, ilan olunacağı güne kadar kalbimizde heyecanımız kalacak ve eksilmeyecektir. Buradaki ifadeler ve gerisindeki ruh İstiklal Harbimizin manasını en iyi şekilde anlatıyor. Biz de ülkemizi aynı ruhla 2023'e, 2053'e, 2071'e taşıyacağız.

"GEÇMİŞİMİZİ SİLEREK TAKVİMİ BUGÜNDEN BAŞLATMAYA KALKIŞTILAR"

Geniş bir coğrafyaya yayılan mirası bize unutturmak için çok çalıştılar. Kadim geçmişimizi tüm zenginlikleri ile tamamen silerek takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar. İnancımızı, değerlerimizi yok etmek, bizi kendi ecdadımıza düşman etmek için her yolu denediler. Hamdolsun bu gayretler başarılı olamadı. Başkalarına hayran olmak yerine kendine güvenen bir gençliğin ayak seslerini duyuyorum. En büyük gücümüz, tarihi mirasımız. Bu miras hakkıyla hıfzedilmeden ne 15 Temmuz anlaşılabilir ne Cumhuriyetimizin kıymeti bilinebilir.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar