Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ay 35 bin sağlık personeli alıyoruz

HaberGlobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan İzmir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, "Sınırlarımızın güvenliğini artırarak terörü kaynağında kurutma stratejisine geçtik. Asker, polis, jandarmasıyla Türkiye'yi dünyanın en sorunlu bölgesinin en güvenli bölgesi haline getirdik" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Şehir hastanemiz birimleri ile gerçekten güzel İzmir'imize yakışır bir eser oldu. Laf değil, icraat. Bu dev hastanenin altyapısı itibarıyla yollarıyla alakalı tabii acaba yollarını kim yaptı, diye de sorarsınız değil mi? Büyükşehir belediyesinin yapması lazım. Büyükşehir belediyesi yollarını yaptı mı? Hayır. Sağ olsun Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi, ilk etabı hallettik ama yetmez. Yollarla alakalı 2. etabı da yine Ulaştırma Bakanlığımız en güzel şekliyle yapacak. 4 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunu ve kavşağını da bugün hizmete açıyoruz. İzmir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük, en yüksek kapasiteli, en modern sağlık komplekslerinden biridir. Bu muhteşem yatırım bizim eser ve hizmet siyasetimizin önemli bir nişanesidir.

"İZMİR'İN ÇİLESİ SONA ERECEK"

Şimdi seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle birlikte ben inanıyorum ki güzel İzmir'imizin güzel insanları burada Hamza Dağ kardeşimizi büyükşehrin başına getirecek ve böylece artık altyapı noktasında da İzmir'imizin çileleri sona erecek. Bundan sonra gerek merkezi yönetim olarak gerekse büyükşehir belediyemiz olarak el ele verecek ve tüm altyapı sorunlarını ortadan kaldıracağız. 31 Mart'a kadar yoğun çalışmaya var mıyız?

"ÖNÜMÜZDEKİ AY 35 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIYORUZ"

2002'de hükümete gelirken milletimize bir söz vermiştik. Demiştik ki, ülkemizi eğitim, sağlık, adalet, güvenlik üzerinde yükselteceğiz. Daha sonra buna ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal desteklere pek çok başlık ekleyeceğiz. Bugün geriye dönüp bakınca sözleri yerine getirmiş olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz. 

Bu seçimi de ülkemizi çatışmaya sürüklemenin vesilesi haline getirmek isteyenler elbette boş durmuyor. Her gün bir yalanla milletimiz karamsarlık bataklığına itilmeye çalışılıyor. Türkiye'yi yeniden kendi senaryolarındaki konuma çekmenin peşindeler. Emin olun bu senaryonun tek bir satırı dahi ülkemizin ve milletin hayrına değildir. 

Verdiğimiz mücadelede bugüne kadar en büyük gücümüz milletimizin desteği olmuştur. Bundan sonra da bu ülkenin 85 milyonunun duası ve desteği ile yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz bu milleti tarifsiz duygularla seviyoruz."