Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde 'Yeter söz de karar da, gelecek de milletindir' diyerek huzurunuza geliyoruz. Tek parti zihniyetini hortlatmak isteyenlere meydan okuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde 'Yeter söz de karar da, gelecek de milletindir' diyerek huzurunuza geliyoruz. Tek parti zihniyetini hortlatmak isteyenlere meydan okuyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Biz Sultanbeyli ile muhabbetimizi her mahallesiyle, her sokağı ile adım adım dolaşarak kurduk. İstanbul'un çevresindeki pek çok yer gibi, Sultanbeyli'de 1960'larda başlayan ve 80'lerde adeta patlama yapan bir büyüme ile ilçe oldu. 

Ana kademe, girilmedik ev bırakmayacaksınız. Anneler, çalmadık kapı bırakmayacaksınız. Gençler, arkadaşlarınızı tek tek sandığa götüreceksiniz. 

Aydos Kalesi 11. yüzyıla kadar dayanan geçmişi ve Fetih hikayesi ile milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir. İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. İstanbul, itina ister, fedakarlık ister, gayret ister, kendisine tutkuyla bağlanılmasını ister. Burası öyle bir yerdir ki, bu şehre aşkla hizmet edenin aşamayacağı hiçbir engel olmaz. Biz siyasete başladığımız ilk yıllardan, belediye başkanlığı dönemimize, sonrasında sorumluluk üstlendiğimiz her yerde bu anlayışla hareket ettik. Gece gündüz çalıştık. Kendi halinde devam etse ulaşımı ile, suyu ile, çöpüyle, kanalizasyonuyla, elektriğiyle çöküp kalkacak, ayakta duracak mecali olmazdı ama biz İstanbul'u yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden İstanbul'da çöp, çukur, çamur vardı. 

"BAY BAY KEMAL'E 14 MAYIS'TA DERSİ VERMEYE HAZIR MISINIZ?"

Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız? Denizin altından geçirdiğimiz Marmara ve Avrasya Tüneli ile biz bu ülkede tarih yazdık, tarih. Bay bay Kemal, var mı böyle bir eseriniz? Büyükşehirler var elinizde, ne yaptınız ya bir söyleyin, şunu yaptık deyin. İstanbul'a suyu 110 kilometreden, dağları delerek biz getirmedik mi? Bu bölgeler susuz değil miydi? Sakarya'dan aynı şekilde buraya suyu biz getirmedik mi? Biz iş ürettik iş.

"AVRUPA'NIN 'AFERİN' DEMESİNE BUNLARIN İHTİYACI VAR"

Batı ne diyecekmiş: Aferin. Yazıklar olsun. Avrupa'nın 'aferin' demesine bunlar muhtaç. Biz ise işte karşımdaki milletimin 'aferin' demesine ihtiyacımız var. Biz sadece Allah'a güveniyor, milletimizden destek bekliyoruz. 

"YENİ BİR MEYDAN OKUMAYA HAZIRLANIYORUZ"

Yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde 'Yeter söz de karar da, gelecek de milletindir' diyerek huzurunuza geliyoruz. Tek parti zihniyetini hortlatmak isteyenlere meydan okuyoruz. Desteğinize talibiz. 1 hanım 10 hanım demektir, 1 genç 10 genç demektir, 1 ana kademe, 10 ana kademe demektir. Var mıyız? Güya aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirini tekmelemekten başka bir şey yapmaya fırsat bulamayanlara karşı hizmet siyasetinden yana desteklerinizi sandıkta istiyoruz. 'Bay Kemal' sıfatını terfi ettirdik, 14 Mayıs'ta artık adı 'Bay bay Kemal'e çevireceğinizden şüphe duymuyorum. Aynı zamanda tek parti zihniyetinin son çırpınışlarını da beraberce sandığa gömeceğiz. Bu zafer, İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır. 

Buradan her vatandaşımı ülkemizin kazanımlarına sahip çıkmaya, Türkiye Yüzyılı'na katılmaya davet ediyorum. Bizim yolumuz doğrunun yoludur. Ey bay bay Kemal, ey yanındakiler, şu ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine siz mi çıkardınız, bütün bunları yapan kim? Bay Kemal sen mi yaptın, yoksa senin yanındakiler mi yaptı? O masanın etrafındakiler neyi sayacaklar? Nedir? Bunlar musluk açar musluk. Çalışan biziz, üreten biziz, er meydanında mücadele eden biziz ve etmeye devam ediyoruz. Bunlar bizim yanımızda adam gibi yürüdüler ama bizden sonra kayboldular. Ben Davos'a gideceğim diyor. Davos'ta yanımda, o zaman IMF'nin başındaki zat onunla konuşuyoruz. Dedim ki, buraya adamlarını gönderirsin, taksitlerini alırsın ama Türkiye'ye talimat veremezsin. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. 2013, IMF'ye borcu sıfırladık, bir daha kapıya sokmadık. 

"SEN KİMSİN, NEYİ YIKIYORSUN?"

Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız diyor. Sen kimsin ya, neyi yıkıyorsun ya. Adaletten bahsedeceksin, bu milletin kuruşunu yedirmeyiz diyeceksin, e nasıl yıkacaksın? Türkiye'nin yapılanları yıkacak bir yıkım ekibine değil, daha büyük eserler yapacak AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan son dakika