Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yukarı Afrin Barajı açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden, Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yatırım tutarı 500 milyonu tutan baraj ve isale hattımızda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Sınırlı su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmamız gerektiği gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. 

Toplamda 45 milyar metreküplük su depolama hacmine sahip olduk. Bu yatırımlar olmasaydı çok ciddi sıkıntılar yaşayabilirdik.

Ülkemizin en büyük avantajı bu konularda iyi yetişmiş, bilgili insan kaynağına sahip olmasıdır. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmekte kararlıyız. 

Tarım sektörüne verdiğimiz destekleri artırarak ülkemizi önemli bir gıda ihracatçısı haline getirdik. 12 milyon konut, bizim dönemimizde inşa edildi. Bunların 1 milyonu da doğrudan TOKİ tarafından yapılmıştır. 

"TÜRKİYE'Yİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN VE SUÇ ÇETELERİNİN TASALLUTUNDAN KURTARDIK"

Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık. Gayretimizi yeni ve sivil bir anayasa ile taçlandırmayı amaçlıyoruz. Hizmet eden izzet bulur anlayışıyla 81 vilayetimizin tamamına eserler kazandırarak ülkemizi kalkındırmak için çok daha fazla çalışacağız. 

Salgın döneminde sağlık altyapımızın önemine hep birlikte şahit olduk. Gelişmiş ülkelerin dahi en küçük kriz durumunda siyasi ve ekonomik olarak nasıl faşizan yöntemlere başvurduğunu takip ettik. Türkiye ne yaşarsa yaşasın, demokratik hukuk devleti ilkelerine olan bağlılığından, ekonomisini ayakta tutma iradesinden, serbest piyasa kurallarından asla taviz vermemiştir.   

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Kilis