Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye TCG Anadolu, Togg yapmasın istiyorlar

Recep Tayyip Erdoğan eskişehir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. Eskişehirlilere bazı müjdeler açıklayan Erdoğan, muhalefete "Bunlar Türkiye'de bir toplu iğne dahi üretemediler." eleştirisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda toplu açılış törenine katılarak, halka seslendi. Eskişehirlilere bazı müjdeleri olan Erdoğan, muhalefete de sert sözlerle yüklendi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu kadim toprakları vatan yaptığımızdan beri Eskişehir 1000 yıldır milletimizin göz bebeğidir. Eskişehir Türkiye Yüzyılı'nın da parlayan yıldızıdır. Sanayisiyle, teknolojisiyle, tarımıyla, lojistiği ile, sağlığıyla şehrimizin dinamizmi her geçen gün artıyor. Bu güçlü eser ve hizmet altyapısının üzerinde Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye hazırlanıyoruz.

Her dönemde olduğu gibi bugün de ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı kalmasını isteyenler var. Atılımların önünü kesmek için her yolu denediler. Terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, darbe teşebbüslerinden ekonomik tuzaklara kadar kullanmadık araç bırakmadılar.

"Seçim arefesinde Türkiye eski günlerine döndürülmeye çalışılıyor"

Yeni bir seçim arefesinde Türkiye yine eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Bu defa karşımızda 7'li bir koalisyon var. Bu masaya alenen destek veren terör örgütlerini de ilave etmek lazım. Sapkın akımları, sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini, oradaki eroin kaçakçıları...

"Türkiye TCG Anadolu, Togg yapmasın istiyorlar"

Türkiye düşük katma değerli üretimleri yapsın ama yüksek teknoloji alanına girmesin istiyorlar. Yani İHA yapmasın, SİHA yapmasın, AKINCI yapmasın, KIZILELMA yapmasın. TCG Anadolu'yu da yapmasın. Togg, yapmasın. Öyle alıştılar ya. Bunlar Türkiye'de bir toplu iğne dahi üretemediler. Türkiye köken ve inanç farklılıkları üzerinden kendi içinde kavga etsin ama bölgesinin cazibe merkezi olmasın istiyorlar. 

CHP ve İP bize akıl verdiler. IMF'den borç almanız lazım dediler. Bir arada Merkez Bankası rezervimiz 135 milyar dolara ulaştı. Bu Babacan, bunlar ekonomiden falan anlamazlar. Bakalım bay bay Kemal buna kaç tane milletvekilliği vermiş, göreceğiz. Satışa geldiler. İnşallah Eskişehir 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömecek mi? 

Bu CHP'liler TCG Anadolu'dan bile rahatsız. Hepsinden öte Kandil rahatsız. Gabar'a indik mi?  İndik. Cudi'ye indik mi? İndik. Terör örgütüne gereken dersi verdik mi? Biliyorlar ki Cumhur İttifakı iş başında olursa teröristlere bu ülkede aman almak yoktur.

"Soğan" polemiği

Eskiden ülkemizle ilgili niyetlerini gizli saklı ifade ederlerdi, artık ona bile ihtiyaç duymayıp alenen söylüyorlar. "Türkiye çok oldu, bizi dinlemiyor, bize ihtiyacı kalmadı" diyorlar. Biz de bunları duydukça Allah'ımıza ham ediyoruz. 

Şimdi çıkmış Bay Bay Kemal "soğan da soğan, patates de patates" diyor. Ya Bay Bay Kemal, sen soğanı şöyle masanın üstüne koyup yumruğunla vurup onun lezzetini alabilir misin ya? Biz öyle yetiştik. Bu tırlar, bu uçaklar, bu yollar olmasa, acaba siz bütün bu patatesi, domatesi ne ile taşıyacaksınız? 

"14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz?"

14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için yarın değil hemen şimdi diyor muyuz? Umudunu FETÖ ve PKK'ya bağlayanlara derslerini veriyor muyuz? 

Bizim siyasetteki alametifarikamız eser ve hizmettir. Bugün de Eskişehir'de 4 milyar 644 milyon lira olan 99 ayrı yatırımın açılışını yapmak için buradayız. 

"İller Bankamızın tamamladığı biyolojik su arıtma tesisi, park ve spor tesislerini resmen hizmete açıyoruz"

Bugün Eskişehir'de 99 yatırımın açılışını yapmak üzere buradayız. Çok sayıda yatırımın resmi açılışını bugün yapıyoruz. Sağlık, aile sağlığı merkezlerimizin, kırsal kalkınma projelerinin, ağaçlandırma ve fidan üretimi projelerinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. İller Bankamızın tamamladığı biyolojik su arıtma tesisi, park ve spor tesislerini resmen hizmete açıyoruz. Çeşitli kurumlarımızın hizmet binası, restorasyon, park, spor tesisi yatırımların resmi açılışını da gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Eskişehir bor cevheriyle ülkemize 2 milyar dolar gelir sağladı. Eti Maden Eskişehir'e 700 milyon liralık yatırım yaptı. Bor atıklarından üretilen lityum, mühendislerimizin üç yıllık emeğinin ürünüdür. Bandırma'daki tesisle birlikte ülkemizin ihtiyacını yaklaşık yarısını üretebilir hale getirdik. Cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayarlarda, bir otomobilin ötesinde yüksek teknoloji ürünü akıllı cihaz olan Togg'da kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor. Bunlar öyle stratejik ürünler ki, Amerika ile Çin arasındaki ekonomik çekişmenin en önemli unsurlarından birini oluşturuyor.

"Ülkemizin ilk yerli, elektrikli lokomotifi E-5000'i burada üreteceğiz"

Eskişehir'e bu yıl içinde 3 yeni bor tesisi daha kazandıracağız. İkinci müjdemiz, ülkemizin ilk yerli, elektrikli lokomotifi E-5000'i burada üreteceğiz. Bu projenin ilk hareket testine biraz sonra canlı bağlantıyla şahitlik edeceğiz. Eskişehir'e tüm bu değerlerle değer kattık. Yeni yatırımlarla yeni değerler kazandırmayı sürdürüyoruz. Eskişehir'i raylı sistemler teknolojilerinin de merkezi haline getiriyoruz. Eskişehir'de üretilen ürünlerin Gemlik'e ulaştırmasını sağlayacak raylı sistem inşasına yakında başlıyoruz.

Bugüne kadar size ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir son dakika