Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin geleceği için ne gerekiyorsa onu yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin geleceği için ne gerekiyorsa onu yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her kişi ve kurumun kendi faaliyet alanında en özgür şekilde hareket edebilmesi için gayret gösterdik. Türkiye'nin hayrı ve geleceği için ne gerekiyorsa onu yaptık." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen Doğan Grubunun 60. Kuruluş Yıl Dönümü Gala Gecesi'ne katıldı.

"HEPİMİZİN ORTAK SLOGANININ ÖNCE TÜRKİYE OLDUĞUNA İNANIYORUM" 

Türkiye'nin gelişme ve kalkınma mücadelesini Batı ülkelerinden farklı bir kulvarda yürüttüğünü vurgulayan Erdoğan, "Batı ülkelerinin bugünkü zenginliklerinin gerisinde asırlarca en acımasız şekilde devam ettirdikleri sömürü düzeni vardır. Biz ise işçinin hakkını alın teri kurumadan vermeyi emreden bir inancın ve kültürün mensupları olarak mücadelemizi yürüttük. Belki Batı ülkeleri kadar hızlı ve çok zengin olamadık ama hamdolsun tarihimizde en küçük bir leke olmadan bugünlere geldik." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin geçen 17 yılda makro ekonomiden temel hizmet ve yatırım alanlarına kadar her alanda gerçekleştirdiği dönüşümde hak ettiği yere biraz daha yaklaştığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye, dünyanın hemen her ülkesiyle ticaret yapan, güçlü bir üretim altyapısı bulunan, turizmde iddialı, eğitim öğretimde, sağlıkta, ulaştırmada, enerjide söz sahibi bir ülke durumuna gelmiştir. Bizim 2023 hedeflerimiz olarak ifade ettiğimiz gelişmişlik seviyesi, ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya doğru gidişimizin ifadesidir. Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olduğumuz günden beri her kişi ve kurumun kendi faaliyet alanında en özgür şekilde hareket edebilmesi için gayret gösterdik. Bu anlayışla hiçbir vesayet odağına fırsat vermedik. Türkiye'nin hayrı ve geleceği için ne gerekiyorsa onu yaptık. Hepimizin ortak sloganının 'önce Türkiye' olduğuna inanıyorum. Bu hassasiyetle çalışan herkes birbirinin rakibi değil, tam tersine tamamlayıcısıdır, destekleyicisidir. Biz, bu doğrultuda mücadeleye devam ediyoruz."

cumhurbaşkanı erdoğan