Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristleri silaha boğanlar bize ders veremez, mücadele sınır ötesinde sürecek

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'ndaki Pakistan için üretilen MİLGEM korvet gemisinin denize iniş töreninde konuştu. Erdoğan, "Teröristleri silaha boğanlar bize ders veremez, mücadele sınır ötesinde sürecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'ne katıldı. 

Terörle mücadele konusunda net mesajlar veren Erdoğan, "Terörün her türlüsüne karşı verdiğimiz mücadele sınır içinde ve sınır dışında sürecek. Teröristleri silaha boğanlar, proje ürünü örgüt DEAŞ'a karşı sahada göğüs göğüse çarpışan tek NATO müttefiki olarak bu konuda bize kimse ders veremez" diye konuştu. 

Erdoğan, "Savunma sanayi alanında Türkiye'yi dünyanın süper liginde ilk sıralara taşıyana kadar durmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün MİLGEM gemilerinden korvetin denize indirilme töreninde bir araya geldik. Projede katkısı olan herkesi canı gönülden şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Milli mücadele günlerimizde Pakistanlı kardeşlerimizin kendi sıkıntılarına aldırmadan bizlere verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık. Pakistan, Türk Milleti'nin gönlünde her zaman müstesna bir konuma sahip olmuştur.

"TERÖRİSTLERİ SİLAHA BOĞANLAR BİZE DERS VEREMEZ"

Terörün her türlüsüne karşı verdiğimiz mücadele sınır içinde ve sınır dışında sürecek. Teröristleri silaha boğanlar, proje ürünü örgüt DEAŞ'a karşı sahada göğüs göğüse çarpışan tek NATO müttefiki olarak bu konuda bize kimse ders veremez. Özellikle kendilerine yönelik en küçük saldırı olduğunda on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar, sınırımızın hemen dibindeki teröristlere müsamaha göstermemizi bizden bekleyemez. Türkiye son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla bölgesinde önemli bir küresel aktör konumuna gelmiştir. Kimsenin icazetini aramayız.

Rakamlara baktığımızda, 2002'de sadece 62 savunma projesi yürütürken bugün bu sayının 750'yi geçtiğini görüyoruz. Savunma sanayii alanındaki ortaklığımızı geliştirme konusunda gerekli müşterek iradeye sahibiz. Pakistan'la her alandaki işbirliğimizi daha da ileriye taşıyarak, bölgemizde ve dünyada örnek dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğimize inanıyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Milgem