Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söğüt tesisi ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden biri olacak

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde konuştu. Erdoğan, tesis için "Ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden biri olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'ne katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Altın madeninin tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yatırım sürecini 2021 yılı ocak ayında başlatmıştık. Çalışmalarda 109 ton altın kaynağı ile 60 ton altın rezervi tespit edildi. Bir başka ifadeyle 3.5 milyon ons kaynağı altının Türk ekonomisine kazandırılması için çalışmaları hızlandırdık. Bu tesis ilk etapta yıllık. 2.5 tona kadar altın üretme kapasitesiyle çalışacak. Yıllık üretim miktarını inşallah 6.5 tona yükselteceğiz.

Ülkemizin ortalama altın üretiminin 35 ton civarında olduğu dikkate alındığında, Söğüt altın madeninin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden biri olacaktır. Bugün itibarıyla 1000 kardeşimiz istihdam ediyor, bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz. 

Yaşı 35-40'un üzerinde olan, ülkemizin eski sorunlarını hatırlayan vatandaşlarımız, iktidarımızda hizmetlerimizin büyüklüğünün ne manaya geldiğini biliyor. 

Mart sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz. 

Altın, petrolle birlikte en fazla ithal ettiğimiz ürünlerin başında geliyor. Talebimizin en az yarısını karşılayabilecek bir rezerve sahibiz ancak Türkiye kendi potansiyelini uzun yıllar harekete geçirememiştir. Bunda kapasite eksikliğinin yanı sıra, ülkemiz aleyhine lobi çalışmalarının etkisi de vardır. STK görünümlü yapılar eliyle kamuoyu hassasiyetinin istismar edilmesi başta olmak üzere pek çok araç bu doğrultuda kullanılmıştır. Maden çıkarma yöntemlerine ses etmeyenlerin, ülkemiz söz konusu olunca ortalığı nasıl ayağa kaldırdığını hepimiz hatırlıyoruz. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Bilecik