Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'da 70 bin konut, 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika Malatya Kahramanmaraş Depremi Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu kentlerden olan Malatya'da, deprem konutlarının temel atma töreninde konuştu. "Malatya'daki yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı yapı sayısı 132 bine yakındır" diyen Erdoğan, yeniden inşa sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte depremin vurduğu kentlerden olan Malatya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Deprem konutlarının temel atma törenine katılan Erdoğan, burada kritik açıklamalar yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Deprem yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık"

- Maalesef bu yılın Ramazan ayını Malatya'nın da aralarında bulunduğu şehirlerimizde yaşadığımız depremler sebebiyle buruk geçirdik. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Biz asla bu depremi unutmadık, depremde kaybettiğimiz canları unutmadık, deprem yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık. Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız. Şehirlerimizi en güzel haliyle yeniden ayağa kaldıracağız çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya'ya sevdalıyız, kayısıya sevdalı olduğumuz gibi. Biz bu millete hizmet etmeyi şereflerin en büyüğü, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 

"14 Mayıs'ta da hep birlikte bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz"

- Bu Malatya FETÖ'cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu? Kumar masası kurup milletin ve devletin geleceğini ortaya sürenlere yar olur mu? Ülkesinin güvenliğini terör örgütlerine, ekonomisini Londra tefecilerine teslim edeceklere yar olur mu? Hamd olsun bu şehir bizi hiç yalnız bırakmadı. 14 Mayıs'ta da hep birlikte bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz. 

"Malatya'daki yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı yapı sayısı 132 bine yakındır"

- Türkiye için asrın felaketi 6 Şubat depremleri de 14 Mayıs seçimleri de öneme sahip. Ülkemiz tarihinin en geniş alanda yıkıma ve en çok can kaybına yol açan depremi hep birlikte yaşadık. 872 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu belirledik. Malatya'da bu rakam 132 bine yakındır. Felaketin ardından kalıcı konutların yapımıyla ilgili hazırlıklara da başladık. Depremden 15 gün sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı TOKİ vasıtasıyla kalıcı konutlarla ilgili ilk kazmayı vurmuştuk. Malatya'daki hak sahiplerine 70 bin konut, 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık. Tüm binaları Malatya'nın geleneksel mimarisine, insanımızın hayat tarzına uygun şekilde planlıyoruz. Malatya'nın çehresini küçük küçük şehirlerle donatacağız. Bugüne kadar ihalesini yaptığımız 94 bin konut ve köy evinden yaklaşık 43 bininin temelini attık. Bunlardan Malatya'da inşa edeceğimiz 6 bin 700'ün temelini de bugün sizlerle beraber atarak ya Allah bismillah diyoruz. Battalgazi'deki 2 bin 480 konutun, Doğanşehir'deki 952 konutun ve 161 köy evinin inşallah fazla uzatmadan kısa zamanda teslimatını yapacağız.

- Şöyle bir düşündüm, acaba bu Bay Bay Kemal ne yaptı? Bunun yaptığı bir şey var mı? Bay Bay Kemal bir zamanlar SSK'nın genel müdürüyken aman yarabbi, o hastanelerimizin hali neydi. Ah Savaş Ay hayatta olsaydı da o programları tekrar tekrar gösterseydi. Şimdi ise bizim muhteşem hastanelerimiz var. Biz durmadık, çalıştık. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda çalıştık. 

"Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak"

- Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak. Siyaset sahnesini sizler de takip ediyorsunuz. Gelin 14 Mayıs'ta şu siyasi meftalara sandıkları mezar edelim. Şu CHP, PKK terör örgütünün parlamentodaki uzantılarıyla beraber yürümüyor mu? Terör örgütlerinin Kandil'deki ağa babaları oradan talimat veriyor mu? Öyleyse bu yavrularımızı dağa kaçıran bu terör örgütünün ağa babalarına, parlamentodaki uzantılarına 14 Mayıs'ta hep birlikte bir ders veriyor muyuz? Bu seçimlerde sadece ittifaklar ve adaylar rekabet etmiyor, aynı zamanda Batı buraya talimat veriyor. 

"Bizim LGBT ile işimiz yok"

- Artık Togg'umuz var mı? Ülkemizin en büyük, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu televizyonlarda izlediniz mi? CHP'nin adamları, ekranlardaki kara yüzleri ne yapıyorlar? TCG Anadolumuzu karalıyorlar. Bunlar Togg'u da karalıyorlar. Siz bu ülkede iktidar olduğunuz zamanlarda bir toplu iğne yapamadınız. Bir eseriniz var mı? Şu anda 10 tane 11 tane büyükşehir belediyeniz var. Bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey yok. Kurdukları 7'li masada her gün yeni bir kavgaya tutuşan, PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütlerine gülücükler dağıtan, Kandil'den kimi gün aferin alan kimi gün zılgıt yiyen, sapık akımlarla iş birliği yapmaktan çekinmeyen. Bizim LGBT ile işimiz yok. Bizde kutsal aile kuruluşumuz var. Ona laf ettirtmeyiz. Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan ucube bir ittifak var.

- Şu anda ana muhalefetin yanındaki yavru muhalefet bunlar LGBT ile ilgili bir şey söyleyebiliyor mu? Duyamazsınız; çünkü söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Arkadaşı Bay Bay Kemal olandan başka ne beklersiniz? Millete örnek gösterebilecekleri tek bir eser yok.

- Cumhur İttifakı'nın duruşu dimdik ayaktayız. Adam gibi adam, böyle yürüyoruz. Bunların yıkmaktan, durdurmaktan ülkemizin savunma sanayisi atılımlarına dokunmaktan başka hiçbir vaatleri yok.

"Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuzu öldüren Selo'yu çıkartacaklarmış, bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir"

- Terörist başını çıkaracaklarmış. Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuzu öldüren Selo'yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere yataklık edenler bellidir. Onun için Cumhur İttifakı'nın iş başında kalması şart. Eser olmayınca, vizyon olmayınca millete hizmet derdi olmayınca ortada sadece çekişme, didişme, bol hakaret ve saygısızlık var. Bölücülerle, FETÖ'cülerle kol kola girmek gibi omurgasızlıkları var. Kavgasız gürültüsüz aday bile belirlemeyenler bu ülkeye huzur getirir mi? 85 milyonluk Türkiye'yi idare edebilirler mi? Başında bulunduğu partiye kazandırdığı tek bir başarı olmayanın ülkeye hayrı olabilir mi? Ortada millete örnek gösterecek tek bir eserleri olmayanlar, depremzedelerimizin sıkıntılarını çözebilir mi? Ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz böyle bir ekibe bırakın Türkiye'yi, bırakın Malatya'yı bir bakkal dükkanı bile emanet edilemez. Malatya ülkenin yönetimini sürekli durduracağız, yıkacağız diyen 7 ortaklı bir yıkım ittifakına teslim etmez.

Ayrıntılar geliyor... 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan malatya son dakika