Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Bakan Kurum ve mimar Hilmi Şenalp arasında ilginç inşaat diyaloğu: İnşallah maşallah deme

Marmara Üniversitesi'nde kendisi adına yapılacak olan Külliye'nin temel atma töreninde konuşan Erdoğan'ın projenin mimarı Hilmi Şenalp'e "İnşallah maşallah deme" sözleri konuşmanın son bölümlerine damga vurdu

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'nde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının sonlarına doğru Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ilginç bir diyaloğu dikkat çekti.

Erdoğan'ın "(Külliye inşaatı için) Ne zaman bitecek" sorusuna ilk etap için "İnşallah 2021 Haziran, tamamı için 2023 yanıtını" alan Erdoğan, "İnşallah maşallah deme" dedi.

İşte o diyalog:

Erdoğan: "Tabii bundan sonraki süreçte müteahhit firmamız da burada yoğun bir çalışma ortaya koyarak inşallah süratle eserimizi bize kazandıracaklar. Çevre ve Şehircilik Bakanımız'a bir sorayım. Ne zaman ilk etabı bitireceğiz?"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "2021'in altıncı ayında ilk etabı bitireceğiz. Tamamını da 2023'te bitirmeyi planlıyoruz"

Erdoğan (Hilmi Şenalp'e dönerek): "Hilmi Bey biter mi?"

Hilmi Şenalp: "İnşallah"

Erdoğan: "İnşallah maşallah deme. Sen bazen mimari noktada işi ağırdan alabiliyorsun.

(Bakan Kurum'a dönerek) 2023'ün ne zamanında?.."

Bakan Kurum: "2023'ün sonuna kadar"

Erdoğan: "2023'ün sonuna kadar olmaz. Bunu yazılı kayda almanız lazım. Ben yazılısını göreceğim. Hem müteahhitle hem de mimarlarımızla. Altta imzaları da olsun, bunların yazılısını da görelim"

 

cumhurbaşkanı erdoğan Bakan Kurum