Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul eleştirilerine sert yanıt

Kanal İstanbul Projesi

Kanal İstanbul ile ilgili yapılan eleştirilere sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi hayata geçecek. Birileri şimdiden müteahhitlere tehditler savuruyor. Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde konuştu.  Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:  

 İslam medeniyeti ilim ve irfan medeniyetidir. Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan ve batıya ulaştıran bizim medeniyetimizdir. Avrupa bilim adamları da bilir ki kendileri bu birikimle tanışmamışken islam şehirlerinin bir çoğunda çok kıymetli eserlerden oluşan kütüphaneler bulunuyordu. Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. 

 İslam ve bilim teknoloji alanındaki çalışmalarıyla Fuat Sezgin hocamız bize neyi kaybettiğimizi hatırlatmıştır. Ülkemizin Fuat Sezgin hoca gibi bir deryayı çok geç keşfetmiş olması büyük kayıptır. Üniversitelerimiz, kurumlarımız asli işleri yerine öğrencilerin kılık kıyafeti gibi meselelerle uğraştıkları için ilim adına mesafe katetmek mümkün olamıyordu. 

 Türkiye 17 yılda, her alanda olduğu gibi bilim ve teknoloji sahasında da prangaları parçalamış, kendisine çizilen hudutları aşıp geçmiştir. İstanbul Havalimanı bu başarının en güzel örneklerinden biridir. Türkiye içeride ve dışarıda pek çok engelle karşılaştı. Yeri geldi projenin dış kredileri iptal edildi, yeri geldi olumsuz kampanyalarla inşaat durdurulmak istendi. Bugün 50 milyonuncu yolcuya ulaşıldı. İlk etabın kapasitesi olan 90 milyon yolcu hedefine kısa sürede varılacağı anlaşılıyor. 150 milyon yolcu ile ilgili hazırlıkları hızlandırmamız gerekiyor. Ardından 200 milyona yürüyeceğiz. 

 Savunma sanayiinde yaptıklarımız çok önemli. Dün ilk filomuzun denize indirilme törenine katıldık. 700'e aşkın projeyi aynı anda yürütüyoruz. İnsansız hava aracı üretiminde ilk 4 ülkeden biriyiz. Cuma günü inşallah 'Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin tanıtım törenine katılacağız. 

Kanal İstanbul ile ilgili birileri yapamazsınız diyorlar. Mütahitlere tehdit savuruyorlar. Biz iktidara geldiğimizde ihaleyi iptal ederiz diyorlar. Siz zaten iktidara gelemezsiniz ki. Siz yapılan herşeyin karşısındasınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz. Bunlara sorsan Marmaray'da olmazdı, 3 köprü de olmazdı. 


son dakika son dakika haber