Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'a gidiyor

Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanlığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2-3 Kasım tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi’ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Kazakistan'ın başkenti Astana'daki “Türk Devri” teması altında düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi’ne katılmak üzere Astana'ya gidecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Türk Devri” teması altında düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 10’uncu Zirvesi’ne katılmak üzere 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde Astana’yı ziyaret edeceklerdir" denildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Dönem Başkanlığı’nın Özbekistan’dan Kazakistan’a devrolunacağı zirvede liderler, Teşkilat bünyesinde iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik çalışmaları ele alacaklar ve güncel, küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacaklardır.

3 Kasım Cuma günü düzenlenecek zirve oturumuna hitap edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın toplantı marjında katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.

ERDOĞAN'IN TÜRKMENİSTAN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olan Türkmenistan'ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum." demişti.

Erdoğan geçen hafta, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüştü.

İki ülke heyetlerinin de bir araya gelmesinin ardından, Türkiye ile Türkmenistan arasında anlaşmalar imzalandı.

İmza töreni sonrası Erdoğan ve Berdimuhamedov, ortak basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhamedov ve heyetini Ankara'da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu ziyaretin, Berdimuhamedov'un Devlet Başkanı olarak Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olması sebebiyle ayrı bir önem taşıdığına işaret eden Erdoğan, "Ortak tarih, dil, din ve kültüre dayanan münasebetlerimiz, karşılıklı saygı, işbirliği ve ortak çıkarlar temelinde her geçen gün daha da güçlenerek gelişiyor." ifadesini kullandı.

Bugünkü görüşmelerde iki ülke ilişkilerini tüm yönleriyle değerlendirdiklerini, işbirliği imkanlarını ele aldıklarını aktaran Erdoğan, iki ülke arasında enerji, ulaştırma, ticaret, bilgi teknolojileri, KOBİ'ler, çevre, meteoroloji ve iklim değişikliği, tarım, standardizasyon, akreditasyon, medya, insan kaynaklarının yönetimi, gençlik ve spor, eğitim, kültür ve arşiv alanlarında anlaşmalar imzalandığını kaydetti.

Kaynak: Haber Global TV