Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere etnik köken, mezhep tartışması açıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta konteyner kent ziyareti programında açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimleri öncesinde muhalefetin söylemlerini eleştiren Erdoğan, "Karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere etnik köken, mezhep tartışması açıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta konteyner kent ziyareti ve depremzede vatandaşlarla bayramlaşma programında önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimlerinde Kahramanmaraş'tan tam destek göreceğinden endişe etmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesinde muhalefet kanadının söylemlerini eleştirerek, "Karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere etnik köken, mezhep tartışması açıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

-Cumhur İttifakı zillet ittifakını benzemez. Gelip sadece şov yapan deprem turistlerini biliyorsunuz, biz buraya hem acıları hem yaraları sarmaya geliyoruz. Eksikleri anında düzeltiyoruz. Sadece konut değil, asıl iş yerleriyle, alt yapısıyla, tarihi ve kültürel dokusuyla yeni şehirler kurmak.

-Deprem bölgesinden başlayarak diğer şehirlerimizi de güçlendirmeye çalışıyoruz. Maliyetin yarısını kentsel dönüşümde biz vereceğiz. Hibe desteğinin kalan yarısı için de çok uygun kredi vereceğiz. Amaç İstanbul'da 1 yılda 300 bin, tamamı 1 milyon konutun dönüşümünü sağlamak.

-Rezerv alanlarının belirlenmesinden, yerinde dönüşüme kadar tüm planlarımızı buna göre yaptık. Türkiye'yi afetlere karşı dirençli hale getirme hedefimize büyük ölçüde ulaşacağız.

-Eksikleri tamamlayıp, hataları düzelterek hedeflerimizi birer birer gerçekleştireceğiz. 

-Türkiye Yüzyılı için yarın değil hemen şimdi diyoruz.

-Dün Karadeniz gazının keşfi ve kullanıma sokulmasıyla ülkemiz, tarihi bir gelişme kaydetti. Somut neticelerini günlük hayata da yansıtmak için önemli bir karar aldık.

-Bir ay boyunca konutlardaki gazın tamamı, bir yıl da mutfak ve sıcak su kısmı ücretsiz olacak. Ama bay bay Kemal ve yanındakiler buna inanmadı. Hele hele yavrucuklar var yanında, hani Karadeniz gazı, nerede, dediler. Gözünüz var, kör müsünüz, işte doğal gaz yanıyor. 

-Yapılan hizmete çamur armaya kalkanları kendi kin ve nefret çukurunda debelenmeye bırakıyoruz.

-Birileri varsın Londra tefecilerinin kapısında dolansın. 

-Biz sadece Karadeniz gazı ile ülkemize 500 milyar dolar ile 1 trilyon dolar arasında hesap edilen yerli, milli, anamızın ak sütü gibi helal bir kaynağı kazandırdık. Şimdi Gabar'dan da çıkıyor ama ona da inanmazlar. 

-Şimdi de Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz, ailemizin temel direği kadınlarımızın emekliliğine destek veriyoruz. Öyle laf ola gele beri yok, kardeşiniz bunun bir benzerini Norveç'te gördü.

-Gençler için petrolün bir kısmı rezerv ediliyor ve başka bir yere kullanılmıyor, biz de gazın belli bir oranını aile ve gençler için kullanacağız. Gençlerimizin istihdamına, geleceğine ve yuva kurmasına buradan katkı sağlayacağız. 

-Bunlar LGBT'ci. Biz LGBT'nin karşısındayız, MHP karşısında, Cumhur İttifakı olarak LGBT'nin karşısındayız çünkü ailenin kutsiyetine inanıyoruz, varsın onlar LGBT'ci olmaya devam etsinler, kim olursa olsun biz kendimize bakacağız. Milletleri millet yapan güçlü ailelerdir ve bu güçlü aileler içinde LGBT olmaz. 

-Her yeni ve güzel gelişmeyi değersizleştirmek isteyen bir kesim var. İHA, SİHA yapıyoruz. Bu konteynerler AFAD'a Baykar tarafından verildi. TCG'yi denize indiriyoruz, Kızıelma'yı gökyünze çıkarıyoruz, neymiş savunma karın mı doyururmuş, bunların dünyadan haberi yok.

-Başkaları yaptıklarında teknolojik gelişmeleri hayranlıkla seyrederler. PKK ile pazarlık yapanlar elbette bunlardan rahatsız olurlar. Bu karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere mezhep ve etnik köken tartışması açıyorlar.

-Kimse kimseye kökenini de mezhebini de sormaz. Bugüne kadar Erdoğan'ın ağzından bir şey sordunuz mu? Bizi ilgilendirmez, saygı duyarız. Bunu kalkıp istismar malzemesi yapmak, bir mutfak pozisyonu içinde bunu anlatmanın ne anlamı var? Seccade nedir bilmeyenlerin bu ülkedeki siyaseti zemin tutmaz. 

-Atatürk'ün isminin arkasına sığınarak faşizm yapanların devrinin geçeli çok oldu. Şimdi birileri tekrar eski Türkiye'nin tüm hastalıkları gibi bu konuları da kanatmanın peşinde. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, buna da izin vermeyeceğiz. 21 yıllık emek mahsulü olan demokrasi ve kalkınma kazanımlarının zarar gelmesine izin vermeyeceğiz.

-Milletimizle birlikte bu terör örgütlerini Cudi'de, Gabar'da gömdük mü? Hiç endişeniz olmasın, bundan sonra da bu terör örgütlerini gömmeye devam edeceğiz. Kandil bunlara destek veriyoruz, bay bay Kemal'e destek veriyorlar, onun yanındayız, ne kadar güzel iyi ki bunu söylüyorlar. Benim milletim de bu teröristlerin destek verdiği bir CHP'ye bir İP'e (İYİ Parti) eminim ki, destek vermeyecektir. 14 Mayıs inanıyorum ki, bizim zaferimizle neticelenecektir.

-Bu tek parti faşizmini sandığa gömmeye var mıyız? Kahramanmaraş'ın 14 Mayıs'ta da bizim yanımızda yer alacağından endişe etmiyorum. Kalıcı konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her birinize şükürlerinizi sunuyorum. Geciktik, kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. Durmak yok, durmak yok. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan kahramanmaraş Gündem haberleri