Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karabağ savaşı Türk dünyasına uygulanan basın ambargosunun en net örneğidir

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Medya Forumu'na video mesajla katıldı. Erdoğan, "Karabağ savaşı Türk dünyasına uygulanan basın ambargosunun en net örneğidir" açıklamasında bulundu.

Türk Konseyi Medya Forumu'na video mesajla katıldı. Erdoğan, 'uluslararası basın ambargosu' eleştirisi getirerek Karabağ savaşındaki tutuma dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Ermenistan ordusunun sivil hedef alan katliam ve balistik füze saldırıları hiç gündeme getirilmedi. Uluslararası medya organları Ermenistan'ın resmi haber ajansı gibi hareket etti. Karabağ savaşı basın ambargosunun en net örneğidir.

Tarihimizin, milletimizin değerlerini hedef alan birçok konuda benzer tutumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Nasıl, savunma sanayii ve askeri konularda tamamen yabancılara bel bağlamıyorsak, iletişim meselesini de başkalarına havale edemeyiz.

Medya ve iletişim konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Türk dünyası olarak bu hususta güç birliği yapmalı ve elimizdeki imkanları en etkili değerlendirmenin yollarını aramalıyız. Forumun bizlere bu noktada güçlü bir platform kazandıracağına inanıyoruz."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Karabağ savaşı türk konseyi medya forumu Azerbaycan