Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Karakaya anmasında konuştu
Hasan Karakaya'yı Anma Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyamda 2 kalem var ki beni çok etkilemiştir. Bir üstad Necip Fazıl Kısakürek, diğeri de Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır. Ama korkmamışlardır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hasan Karakaya'yı Anma Programı'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Bugün, basın dünyamızın mümtaz bir ismini, bir yiğit gazeteciyi anmak üzere buradayız. Hasan Karakaya kardeşimizi ebedi aleme uğurlayalı tam 6 yıl oldu. Hasan Karakaya kardeşimiz kaleminin ciddi manada silahşörüydü. Vefatının 6. yılında basınımızın bu cesur kalemini burada bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Rabbim, Hasan kardeşimizden razı olsun. Mekanını cennet eylesin.
Dünyamda 2 kalem var ki beni çok etkilemiştir. Bir üstad Necip Fazıl Kısakürek, diğeri de Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır. Ama korkmamışlardır.
Hasan kardeşimizin de dediği gibi esas mesele; şan-şöhret-makam sahibi olmak değildir. Mesele milletimizin 'Allah Razı Olsun' duasına layık olmak geri de hayırla yad edilecek bir miras bırakmaktır.
Gençler Hasan ağabeyinizi çok iyi tanıyın. TÜGVA olarak bunun hakkını verin. Hasan Karakaya 58 yıllık ömrünü kalemiyle bu milletin onurunu savunmaya adamış gerçek bir cengaverdi.
"HALKIN VE HAKKIN SESİ OLMUŞTUR"
Hasan Karakaya'nın 28 Şubat döneminde verdiği mücadele onun yiğitlik beratı olarak hepimizin hafızasına kazınmıştır. Hasan Karakaya halkın ve hakkın sesi olmuştur. Linç edilmek pahasına milletin değerlerini savunmayı sürdürmüştür.
Türkiye'nin son 40 yılındaki iniş ve çıkışlarına tanıklık eden Hasan Karakaya AK Parti'nin iktidara geliş dönemini gayet iyi biliyordu. Hasan Karakaya'nın başkanlık sistemi ile ilgili söyledikleri, siyasi ufku ve vizyonunu göstermesi bakımından önemlidir.
Katsayı engelinin kaldırılmasından, başörtüsüne serbestlik getirilmesine, Ayasofya'nın ibadete açılmasına kadar, Hasan Karakaya'nın emeğini, katkısını görürsünüz.
Demokrasiye karşı darbecilerin yanlarında saf tutanlar, yine bizim gayret ve milletimizin desteğiyle siyasetten tasfiye edildiler. Millete parmak sallayanlar bizim dönemimizde, önce milletin vicdanında sonra bağımsız Türk mahkemelerinde mahkum oldular.
Üzülerek ifade etmek isterim ki basın yayın camiamızda darbeci zihniyetle samimi bir hesaplaşma yapılamadı. 2023'e giden süreçte medyamızın bu iç hesaplaşmayı da yapacağına, bu habis zihniyetten kendisini bir an önce kurtaracağına inanıyorum.
HASAN KARAKAYA KİMDİR?
Hasan Karakaya (1957, Salihli – 30 Aralık 2015, Medine), Türk gazeteci. Yeni Akit gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı olarak görev yapıyordu.
1957 yılında Manisa ilinin Salihli ilçesinin bir köyünde doğmuştur. İlkokul eğitimini Salihli'de tamamladıktan sonra imam hatip lisesine gitmek istedi ancak gidemedi(kaynak yok), Lise eğitimiden sonra Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda okudu.
Öğrencilik yıllarında gazetelere edebi yazılar yazdı. İlhan Bardakçı'nın önerisi üzerine Barış gazetesinde yazdı, sonra yazı işleri müdür yardımcısı olarak Yenigün gazetesine geçti, buradan da Başkent gazetesine geçti ve bir yıl sonra (22 yaşında) gazetenin yazı işleri müdürü oldu.
Başkent gazetesinde 2 yıl çalıştıktan sonra Milli Gazete'de 8 yıl, Türkiye gazetesinde 9 yıl çalıştı. 1995 yılında Akit (Anadolu'da Vakit, Yeni Akit) gazetesine geçti ve ölümüne kadar ayrılmadı.
Hasan Karakaya, 3 Nisan 2013 tarihinde AK Parti hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik akil insanlar listesine Ege Bölgesi'nden girdi.
Hasan Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gezisine katılmak üzere Suudi Arabistan'da bulunduğu 30 Aralık 2015'te Medine'de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi 1 Ocak 2016'da Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.