Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gecekondular, depremlerde adeta tabuta dönüşüyordu

Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gecekondular, depremlerde adeta tabuta dönüşüyordu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de katıldığı törende açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Talas Paraşüt Alanı'nda Kayseri Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Kayseri, kentsel dönüşüm projelerinin hem en eski, hem en kapsamlı, hem en başarılı örneklerinin hayata geçirildiği ildir. TOKİ ve belediyelerimizin başarılı çalışmaları, vatandalarımızın katkısı ile gecekondu alanları örnek alanlara dönüştürülmüştür. 

Bugün 622 konut ve 55 iş yeri ile 950 araçlık otoparkı hizmete açıyoruz. Projenin her aşaması şeffaf yürütülmüştür. Yeni hali ile bu bölgenin cazibesi artacak, hak sahibi vatandaşlarımızın mülkleri değer kazanacaktır. 

Nasıl yapıldığı belli olmayan gecekondular deprem gibi felaketlerde adeta birer tabuta dönüşüyordu. İstanbul'u bu kanburdan kurtarmak için attığımız her adımda sorunun büyüklüğünü bir kez daha gördük. Belediye bünyesinde bir şirket ile işe başladık ardından dönüşüm için projeler geliştirmeye başladık. İktidara geldiğimizde TOKİ'yi yeniden yapılandırdık ve bir konut seferberliği yaptık. Bugüne kadar 975 bin konut inşasına başladık, 773 binini teslim ettik. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan TOKİ