Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fidanlarımız bu yıl boy veriyor

Recep Tayyip Erdoğan

"Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalbi nefretle kuruyanlara inat geçen sene diktiğimiz fidanların hemen hepsi bu yıl boy veriyor, filiz veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yerleşkesinde "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" programına katıldı.Geçen sene ilk kez düzenlenen etkinliği anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

Programa destek veren çevre ve yeşil dostlarına şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Toprakla buluşturduğumuz fidanların, 81 vilayetimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçen sene aldığımız kararla 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettik. 11 milyon fidan hedefi ile yola çıkmışken yaklaşık 14 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bir güruh meselenin önüne arkasına bakmadan bu konuda da yersiz eleştiri oklarını bize yöneltti.

Gezi olaylarında güya çevre adına sokakları yakanlar, esnafın malını yağmalayanlar, fidan dikimi seferberliğimizi kötüleme yarışına girdi. Bizi haksızca eleştirenler PKK'lı teröristlerin yaktıkları ormandan hiç bahsetmiyor. Bölücü örgütün çevre terörünü ağızlarına almıyorlar.  Kasım ayında fidan mı dikilir diye çamur atmaya başladılar. Uzmanlarca cehaletleri yüzlerine vurulunca, 11 milyonun 9 milyonu kurur diye suç bastırmaya çalıştılar. Kalbi nefretle kuruyanlara inat geçen sene diktiğimiz fidanların hepsi bu yıl boy veriyor, filiz veriyor. 

Fidan dikme seferberliğimiz dalga dalga diğer ülkelere yayılıyor. Bu projeye 30'a yakın ülke destek veriyor. 4 kardeş ülkede az sonra fidan dikimi gerçekleştirilecek. Fidan dikimini bir memleket meselesi olarak gören milletime şukranlarımı sunuyorum. Fidanların dikiminde, bakımında, muhafazasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 

"TOHUM VER FİDANA DÖNÜŞSÜN" PROJESİ

Biz ağaçla, yeşille dost bir ülkeyiz. Ağaca, yeşile, hayvanata değer veren bir geleneğe sahibiz. Şiirlerimizden türkülerimize, hikayelerimizden özdeyişlerimize kadar hayatımızın her alanında bu geleneğin izlerini görüyoruz. 

"Tohum Ver Fidana Dönüşsün" projesi ile geleceğimizin fidanı çocuklarımız, ilk ve ortaokul döneminde 8'er fidanı yetiştirmiş olacak. Her yıl yaklaşık 12 milyon yavrumuza fidan kapları ve tohumları teslim ederek kendi fidanlarını kendilerinin yetiştirmesini sağlayacağız.

Dünyada orman varlığı azalırken Türkiye orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olmuştur. Cumhuriyet tarihinin en büyük milli ağaçlandırma seferberliğini başlattık. Yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile ülkemizi orman varlığı bakımından 26. sıraya yükselttik. Hedefimiz 2023 sonuna kadar toplam 7 milyar fidanın toprakla buluşmasını sağlamaktır. Her yıl kıbrıs adası büyüklüğünde bir toprağı erozyon sonucu kaybetmiyoruz. 7/24 ormanlarımızı gözetliyoruz. Yangınlara müdahale süresini 40 dakikadan 12 dakikaya düşürdük. Bu süreyi inşallah 10 dakikanın altına düşüreceğiz. 

Azerbaycan'daki fidan dikme törenine video konferans yöntemiyle katılan Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ zaferiyle ilgili, "Toprakları geri kazanmanın heyecanını paylaşıyoruz" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar