Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etraftaki ateşin ülkemize sıçramasını engelliyoruz

haberglobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Şırnak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak mitinginde konuştu. Erdoğan, "Güney sınırlarımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoru ile etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak mitinginde konuştu. Terörle mücadele mesajı veren Erdoğan, "Şimdi de güney sınırlarımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoru ile etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz. Terör örgütleri ile sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bin yılı aşkındır medeniyetimizin, kardeşliğimizin, inancımızın nabzının attığı bu şehri biz Allah için seviyoruz. Yaşadığı acıları ve sevinçleri dengbejleri ile türküleri ile destana dönüştüren Şırnak'ın bize olan muhabbetini biliyoruz. Rabbim bu kutlu ayda tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Rabbim dünyadaki tüm mazlumlara, mağdurlara, gariplere huzur, esenlik, selamet ihsan eylesin. Bizler kendi evlerimizde, yuvalarımızda oruçlarımızı tutar, ibadetlerimizi eda ederken coğrafyamızda durum iç açıcı değil. Sahip olduğumuz huzurun, güvenin şükrünü ifa etmek için Ramazan önemli bir fırsat.

Çoğu yalan yanlış haberlerle milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı, eleştirdiklerinin yerine daha iyisini koymak değildir. Bunların gayesi ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga, terör günlerine döndürmektir. Türkiye'nin geleceği için en küçük hayalleri, vizyonları olmayanların heybesindeki tek malzeme budur. Bizim ise bu ülke ve bu millet için çok büyük hayallerimiz var. Önce 2023 hedefleri ile ülkemizi bu günlere hazırladık. Şimdi de Türkiye Yüzyılı ile ülkenin geleceğini inşa etme mücadelesi veriyoruz. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Geçen 21 yılda vatan topraklarının her karşısına terimizi akıttık. Ülkenin her bireyinin hayatına olumlu yönde dokunduk. Hizmetlerin en yakın şahitlerinden biri de Şırnak'tır. Her yolu deneyenler oldu aramıza girmek için. Bölgenin tamamı ile bizim ve ülkemizin bağını koparmaya çalıştılar. Şırnak'sız, Mardin'siz, Diyarbakır'sız bir Türkiye de olmaz. Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemizin pek çok yerinde insanlarımız farklı sebeplerle sıkıntı çekti, eziyet çekti, yokluk yaşadı. 

"GÜNEY SINIRINDA GÜVENLİK KORİDORU İLE ATEŞİN ÜLKEMİZE SIÇRAMASININ TAMAMEN ÖNÜNE GEÇİYORUZ"

Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile içeride ve dışarıdaki tüm unsurları ile biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Şimdi de güney sınırlarımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoru ile etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz. Terör örgütleri ile sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz. Elbette bu noktaya kolay gelmedik. Kendi mücadelemizi kendi imkanlarımızla yürütecek seviyeye gelmek kolay olmadı. Emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara. Türkiye'nin önü de ufku da bahtı da açıktır. Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır. Artık daha kararlı değil aynı zamanda daha güçlüyüz.

PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI

Şırnak’a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 adet yeni derslik inşa ettik. Şırnak Üniversitesini şehrimize kazandırdık. 10 bin kişilik Cizre Stadyumu'nun yapılması için ihale aşamasındayız. Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız. Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak, uçacak. Bu ay sonuna kadar günlük 40 bin varili geçmek, yıl sonunda da 100 bin varil üretime ulaşmayı hedefliyoruz. Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da yeni petrol arama alanları arasına girdi. 

Sordum alanda ne kadar katılım var. 25 bin dediler. Zaten yol boyunca vatandaşlarım gümbür gümbür bizi karşıladılar.