Erdoğan-Erbakan görüşmesi sonrası açıklama

Recep Tayyip Erdoğan Fatih Erbakan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulundu. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrası Fatih Erbakan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'na dahil olan Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etti. 

Erdoğan'ı parti binasının girişinde Fatih Erbakan ve diğer yetkililer karşıladı. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı. 

ERBAKAN'DAN AÇIKLAMALAR: PRENSİPLERİN UYGULANMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Görüşme sonrası Erbakan'ın açıklamaları: 

"Biraz evvel sayın Cumhurbaşkanımız partimizin genel merkezine ziyarette bulundular. Kendilerine en içten teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Seçim sürecindeki çalışmalarla ilgili fikri alışverişinde bulunuldu. Geçen hafta Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'na katılma kararımızı belirtmiştik. 14 Mayıs'ta kendi logomuzla, adaylarımızla seçimlere gireceğiz, ancak Cumhur İttifakı çatısı altında Yeniden Refah Partisi olacak. İnanıyoruz ki ülkemizin, milletimizin hayrına olan ilkelerimiz ortak hedeflerimiz haline dönüşecektir. Biz Milli Görüş hareketi olarak hayra vesile olan şerre engel olan bir siyasi anlayışı ortaya koymuş bir hareketiz. Bundan böyle de aynı olacaktır. Bu hassasiyete sahip bir parti olarak geldiğimiz noktada, altılı bir kaosa ülkemizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık. Bununla birlikte ilkelerimizden de taviz vermeyeceğiz. Bu prensiplerin uygulanmasının takipçisi olacağız. Milli, yapıcı muhalefetimizi daha da güçlü şekilde, Meclis çatısı altında devam ettireceğiz. AK Parti listelerinden vekil adaylığı talebimiz yok. Bakanlık talebimiz olmadı."

Yeniden Refah Partisi, YSK'ya ittifak protokollerinin teslim edildiği son gün ittifaka dahil olduğunu açıklamıştı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan yeniden refah partisi