Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Son işçinin cansız bedenine ulaşıldı: Bartın Amasra'da 41 can kaybı

Gündem haberleri Recep Tayyip Erdoğan Bartın Amasra

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'da maden faciasının yaşandığı Amasra'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, maden faciasında son işçinin de cansız bedenine ulaşıldığını belirterek, hayatını kaybedenlerin sayısını 41'e yükseldiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Erdoğan, 41. maden işçisinin de cansız bedenine ulaşıldığı haberini verdi. Erdoğan, "Bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluları idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkarılacaktır" dedi. 

Erdoğan, ailelere destek için çalışma yürütüldüğünü ve kabine toplantısında bunun kararının verileceğini de söyledi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Dün akşam saatlerinde meydana gelen grizu patlaması sebebiyle fevkalade üzgünüz. Ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyorum. Bir yandan arama kurtarma yürütülürken bir yandan da yaralı işçilerimiz çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir. Bugünkü Diyarbakır programımızı iptal ederek Amasra'ya gelip çalışmaları yerinde görme kararı aldık. Bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluları idari ve adli soruşturma ile ortaya çıkarılacaktır. Bunlara zaten başlanmıştır. Şu anki önceliğimiz yer altındaki işçilerimize ulaşmaktı, en son 41. işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş ve 40 olarak daha önce ilan edilmiş olan merhumlarımızın sayısı 41 oldu. Gerek Bakanım gerek sendika başkanım, bu alandaki sendika kolundaki arkadaşlarımız, son bir ay içerisinde, ocağa indiler, orada yerinde tetkikleri yaptılar. Şu anda bizim mevcut ocaklarımızın içinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla tabii dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunları da bilmemiz lazım. Maden kazalarını inşallah tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin içindeyiz. 

AİLELERE YARDIMLAR

Bir karar daha aldık, 500+500 olmak üzere devlet, ilgili bakanlığımız, bunun yanında sendikamız 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere, ilk etapta ailelere bu desteği vermiş olacağız. Hemen desteği kabine toplantımızda belirleyip onun da adımlarını atacağız. 

ERDOĞAN, HAYATINI KAYBEDEN RAHMAN ÖZÇELİK VE GÜRDAL SERENLİ'NİN CENAZESİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Rahman Özçelik'in cenazesine katıldı. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

Değerli kardeşlerim, şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk'a uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki, kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili habibine komşu oluyor. Bu işin bir güzel yanı daha var, o da tüm aile, gerek eş, gerek baba, anne, hepsi kendileriyle inşallah haşru cem olacaklar. Bizim de temennimiz, ya rab, bizleri sevgili habibinin sancağı altında buluştur. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır. Bu mirasa da bizler devlet olarak sahip çıkacağız. Gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak, hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gereken destekleri de bu süreç içinde vereceğiz. Emanetlere de sahip çıkacağız. Tekrar tüm aileye Allah'tan sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Son işçinin cansız bedenine ulaşıldı: Bartın Amasra'da 41 can kaybı - Resim : 1

Erdoğan, daha sonra maden işçisi Gürdal Serenli'nin cenazesine katıldı. Erdoğan, "Göçük altında artık kimse kalmadı. Her nefis ölümü tadacaktır. Gürdal evladımızı da bu madencilikte bir maden şehidi olarak Hakk'a uğurluyoruz. Rabbim annesine, babasına, ailesine sabırlar lütfetsin. Rabbim sevgili habibine komşu eylesin. Hep birlikte haklarımızı helal ettik. Birliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim. İşte dünya bu. Bu dünyada birbirimizi kırmak, gücendirmek olmamalı. Bir Müslüman bu noktada bütün hassasiyetini ortaya koymalı. Müslüman kimsedir ki, elinden, dilinden diğer Müslümanlar da emindir. İnşallah bu şekilde hayatımızı sürdürürüz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Son işçinin cansız bedenine ulaşıldı: Bartın Amasra'da 41 can kaybı - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın Amasra