Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk gördüğümde çok şaşırdım

Recep Tayyip Erdoğan haberler Kültür Sanat haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkatini çeken izmaritlerden oluşan ağaç eserinin sanatçısı Esra Özsay Güraras sahneye davet edildi. Erdoğan sanatçıyı herkes tanısın diyerek davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'na katıldı.

Türkiye'nin farklı illerinden farklı üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile gençlerin topladığı izmaritler ile yapılmış bu eser, Heykeltraş Esra Özsay Güraras'a ait. Heykel çalışmasını gönüllü olarak vücuda getiren Güraras, Topluma bir sanatçı olarak insanlığa ve doğaya duyurabilmek gurur verici ve mutluluk dolu bir duygu dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu eseri ilk gördüğüm anda önce şaşırdım bu acaba ne ağacıdır çınar ağacı mıdır, sonrasında yaklaşınca izmaritlerden oluşan bir eser olduğunu anladım dedi.
Erdoğan, Heykeltraş Esra Özsay Güraras'a eseri çok beğendiğini söyleyerek tebrik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İSTEĞİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izmaritlerden oluşan eserin İstanbul'daki Yeşilay Sepetçiler Kasrı'na yerleştirilmesini söyledi. Diğer iki eserin ise, cam fanus içine alınarak Yeşilay Genel Merkezi'nde ziyaretçilere bilgilendirme ile sunulmalıdır dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması